400 Yataklı Devlet Hastanesinin yapılmasından dolayı kapanan eski Devlet Hastanesi çevresinde bulunan esnaflar yetkililere sert tepki gösterdiler.

İşlerin bitme noktasına geldiğini vurgulayan çevre esnafı, "Yani yaklaşık 3 yıl oldu hastane kapanalı, ilk kapanış sebebi yani yeni hastane yapıldı oraya götürülecek, yerine de yeni eski olan çocuk kadın doğum hastanesinin getirileceğini söylediler. Tabi esnaf hani eczane gidecek, hastane gidecek, yeni hastane gelecek diye hiç sesini çıkartmadı buna, fakat aradan geçen 1-1,5 yıl sonra deprem dayanaksız olduğunu anladılar, onunla ilgili bir kanıt vardı ellerinde, dolayısıyla çocuk hastanesi de gelmedi"dediler.

- ESNAFIN HALİ İÇLER ACISI

Esnafların çok kötü durumda olduğunu belirten esnaflar, şöyle devam ettiler:

"Yaklaşık 3 yıldır burası boş yani, Adıyaman’ı bilenler bilir, saat kulesinden yukarıya kadar, müftülük caddesine kadar olan bütün esnafın hali içler acısı. Yani marketinden bakkalına, eczanesinden çay ocağı sahibine kadar, herkes muzdarip. Bu konu hakkında da fazla bilgisi yok, insanların devletten tabi ki bir beklentimiz, hani hep söylenir ya kaç tane aile birbirine girip kavga ettikleri zaman yaralananlar aynı hastaneye gidiyorlar, aynı kavga dövüş, yine aynı yerde oluyor, yani  bir tek Adıyaman'da  var, bizim için ayıptır, buna yetkililerin biran önce bir çare bulmaları lazım"

- HERKES MAĞDUR

Herkesin mağdur olduğuna dikkat çeken esnaflar, "Vatandaş olarak, esnaf olarak şu hastane çevresinde esnaf olanlar kan ağlıyor. Buna bir an önce el atılması lazım. 400 yataklıya gitmesi için millet herkesin aracı gereci yok ki, yani adam gece 3’te hastalanıyor, gece 3’te nereye gidecek, mecbur 400 yataklıya gidiyor. Gözde’ye gidiyorsun, para veriyorsun, yani geçen gün ben kendimi  örnek gösterim, hastalandım 150 TL para aldılar, emekli olmama rağmen hastanenin açılması esnaf içinde vatandaş içinde çok iyi olur" şeklinde konuştular.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha