Erdengi, "Yüreğimizi yakan şehitlerimizin acısı hepimizin ortak hüznüdür. Millet olarak hem teröre karşı dik duruşumuzu hem de sağduyulu ve vakur tavrımızı her koşulda korumalıyız." dedi.

-"ŞEHİDİMİZE SAYGISIZLIKTIR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırının son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Şehit cenazelerinde bu provokasyon  bizleri de üzmüştür.Yapılan saldırının özellikle şehit cenazesinde yapılması da bizleri de siyasete çekmeye bir taraf olmamıza uğraşanların bir tavrıdır. Biz Şehit aileleri ve Gaziler siyaset  üstüyüz. Herşeyden önce bu şehidimize saygısızlıktır. Şehitlerimiz tüm bu ülkede kendini  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gören herkesin şehididir. Bu ülke'yi karıştırmak ve bu aziz milletimizi birbirine düşürmek için  oyun içinde olanlara şehit aileleri ve gaziler olarak sesleniyoruz dün olduğu gibi bu şehit törende sayın Kılıçtaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

-ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ KİMSE SİYASETE MALZEME YAPMASIN"

Erdengi, herşeyden önceyapılan saldırının şehide saygısızlık olduğunu vurgulayarak, "Şehitlerimizi ve gazilerimizi  kimse siyasete alet ederek malzeme yapmasın. Şehitlerimiz tüm bu ülkede kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gören herkesin şehididir. Bu ülke'yi karıştırmak ve bu aziz milletimizi birbirine düşürmek için  oyun içinde olanlara Şehit aileleri ve gaziler olarak sesleniyoruz dün olduğu gibi bugünde  buna müsaade etmeyiz. Yüce Türk Milletine saygıyla duyurulur."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha