Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, Kabe, Hazreti Adem’le başlayan insanlık serüveninin yeryüzünde ilk inşa edilmiş medeniyet merkezi olduğu, insanlığın dünyayla buluştuğu ilk mekan olduğunu söyledi.

Gaffari İzci açıklamasında, “İslam medeniyetinin kurucu medeniyet unsurudur ve bütün Müslümanların farz olan kıblesidir. Dolayısıyla İslam, yeryüzünde Kabe ile ilk müşahhas şeklini almıştır. Kabe’yi yere atmak, İslam düşüncesini yere atmak, aşağılamak, ötekileştirmek, hakaret etmek, insanlığın ve Müslümanların inancını küçümsemekle eş anlamlıdır.

Ayasofya’daki gayr-i Müslimlere ait olan hiçbir esere zarar vermeyen, kendinden olmayana zulmetmeye çalışmayan, diğer tüm dinlere hakareti mübah görmeyen yüce dinimiz İslam’a Kabe üzerinden hakaret etmeye çalışanların yalnızca İslam’ın değil insanlığın da hoşgörüsünden bihaber olduğu aşikardır. Kendilerini çağdaş ve akılcı olarak tanımlayan ve üstün gören bu zihniyetin söz konusu İslam olduğunda hakaret etmekten başka bir aklı olmadığı uzun zamandan beri bilinmektedir.

Şunun kesinlikle bilinmesini isteriz. Boğaziçi üniversite de rektör seçimi bahane edilerek tıpkı ağaç bahanesi ile Gezi olaylarında olduğu gibi Türkiye de bir kaos ve anarşi  ortamı oluşturulmaya  çalışıldığı aşikardır. 

Twitter’ın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu‘nun Twitter hesabına engelleme koyması, dışardaki örgütlenmelerin ve müdahalelerin bir somut bir örneği olmasının yanısıra , içerdeki birtakım işbirlikçileri eli ile,İstanbul valiliğin yaptığı açıklamadan da anlaşılacağı üzere ,Boğaziçi Üniversitesi’nde olaylara karışan ve gözaltına alınan 108 kişiden 101’inin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmaması ve bu kişilerin farklı terör örgütlerine mensup şahıslar olmaları, Türkiye’yi karıştırmak için ciddi bir provokasyon zemini oluşturulmaya çalışıldığını açık ve net olarak ortaya koymaktadır.

Ensar vakfı olarak, bu ülkede her hangi bir düşünce, etnik köken veya şahsa karşı yapılacak olan her türlü provokasyona karşı durmakta, her türlü inanca, her türlü fikir ve fikir özgürlüğüne, medeniyet anlayışına saygı duymaktayız. Ayrıca, bizim anlayışımızda ve medeniyet değerlerimizin inşa edildiği İslam anlayışında da olduğu gibi bütün kesimlerden kayıtsız ve şartsız anlayış beklemekteyiz. Bu ülkede ortak yaşama zemini ancak bu durumda mümkün olacaktır.

Diğer önemli bir husus ise, özgürlük, demokrasi ve insan hakları; başka fikir, düşünce ve anlayışlara hakaret etme hakkını asla vermemektedir. Farklı düşünceler elbette ki olacaktır ancak farklılıklara saygı esas olmalıdır. Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması bahane edilerek yapılan hakaret, bu ülkede İslam’a ve Müslümanlara karşı bir saldırıdan ibarettir. Hiçbir demokratik ya da statik yapı veya özgürlük anlayışı başkalarının ilahlarına saygısızlık yapmayı veya hakaret etmeyi asla tasvip etmez, etmemelidir. Bu vesile ile; Kur’an-ı Kerim’in ‘Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler.’ buyuruğuyla hiçbir dine veya dinlerin kutsallarına hakareti doğru bulmayan dinimizin böylesi hakaretlere uğramasını kabul etmemekteyiz. Bir insanı veya bir fikri hor görmek, tahkir etmek veya ona hakaret etmek asla demokrasi, özgürlük, insan hakları veya sivil toplum anlayışıyla izah edilebilir bir durum değildir, olamaz” diye konuştu.

Editör: Adıyaman Haber