Karatekin, dernek binasında yaptığı konumasında, emlakçılık mesleğinin disiplin altına alındığını belirterek, bundan böyle her önüne gelenin artık emlakçılık yapamayacağını emlakçılığın bilgi işi olduğu fizik ve teknik donanıma sahip kişilerin yapacağı bir meslek dalı olduğunu kaydetti

Ev sahibi olacak kişilerin birikimlerini rastgele kişilere emanet etmemeleri gerektiğini vurgulayan Karatekin, "Emlakçılık  yapmak isteyenlerin ,5 Haziran 2018 tarihinden önce oda kaydı, vergi levhası, kurs sertifikası ibraz edenlerin  taşınmaz ticaret yetki belgesi almaları gerekir eksiği olanlar ise sınava girip bu belgeyi  almaları gerekir  5 Aralık 2019 tarihi itibarı  ile mesleki  yeterlilik belgesi olmayanların emlakçılık faaliyetlerine devam edemeyeceklerdir."dedi.

Dernek Başkanı Karatekin, şunları kaydetti:

"Emlakçı olmak isteyen vatandaşlarımızda emlakçıyım diyen her önüne gelen kişilerden ve belgesi olmayan  yerlerden almamalarını dernek olarak almamalarını evrak imzalamamalarını istememekteyiz. Muhatap bulacakları  ve güvenecekleri yerlerden almalarını  tavsiye ediyorum. Teknik olarak da  gayrimenkul aldıklarında tapu  takyidat’ını mutlaka  yapsınlar. Alacakları  konut işyeri  içinde  binanın kaç yaşında olduğu , imar durumu, kat mülkiyeti , kat irtifakını  arsa paylık müşterek tapu alıp almadıklarına  muhakkak baksınlar. Tapu harçlarında özellikle  kat irtifaklı  konutta işyerlerinde  düşük beyanlara dikkat etsinler çünkü düşük gösterilen  emlak beyan değerlerinde  vergi cezası kaçınılmazdır kaldıki bundan sonra dahada dikkat edilecektir. Mesleki Yeterlilik Başvuruları için derneğimize başvurmalarını bekliyoruz, bilgi almak isteyenler ise 0536 699 0 699 iletişim numarasından ulaşabilirler. Ayrıca  Bu gün bir araya gelen yönetim kurulu ve değerli üyelere teşekkür ederim." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha