Fatma Ulubey, Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismarına davada verilen karara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Derhal gereği yapılmalıdır"

Ulubey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Her zaman yer yerde söylediğim bir söz  var: Biz neden çocukları ve  kadınları koruyamıyoruz diye! Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar" diyor eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk. Ahlaki bir erozyon yaşanıyor, yaşananlar karşısında o kadar üzüntü duyuyorum ki, inanın kelimeler ağzımda düğümleniyor. 

Biz ne hale geldik böyle?... Biri 7, biri 10 yaşında iki masum çocuk. Ağaç, ev, bulut, mutluluk çizmeleri gereken yaşta nasıl tacize, tecavüze uğradıklarını çiziyorlar. Ahlaksızlığın, sapıklığın en affedilmeyecek halinde bile serbest bırakılıyor suçlular. Hem de bu suçlulardan birisi sözde anneleri! Nasıl bir vicdan buna sessiz kalabilir, hatta oturup seyredebilir? Çocuklarımızı kötülüklerden koruyalım derken kendi öz annelerinden, akrabalarından da korumamız gerekeceğini görmek utanç verici, kan dondurucu. Derhal gereği yapılmalıdır. Yasalar caydırıcı olmadığı sürece, yapanın yanına kâr kaldığı sürece birileri cesaret bulacaktır. " 

"Çocukların toz pembe dünyasını kirletmeyiniz!"

"Hiç bir çocuğumuzun hayatı, hayalleri, umutları, çocuklukları, neşeleri, en güzel yaşları ellerinden alınmamalıdır" diyen Ulubey, "Çocuklarımızın sesi, nefesi, çığlığı şimdi bizler olmalıyız. Bu görev hepimizin. Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız. İstismarın affı yok, olmamalı. Çocukların toz pembe dünyasını kirletmeyiniz!...” dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha