-"TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI"

43'üncüsü düzenlenen 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Gölbaşı Caddesi üzerinde düzenlenen kortej yürüyüşüne İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Algöz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Caddesinde son bulan kortej yürüyüşünün ardından halk oyunları ekiplerinin gösteri sundu.

Etkinlik kapsamında toplanan kalabalık, buradan Perre Antik Kentinde temizlik kampanyasına katıldı.

-“SON 30 YILIN REKORUNU KIRACAĞIZ”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, yaptığı konuşmasında turizmin ekonominin can damarı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Perre Antik Kent'e yapılan kazıların bittiğini ancak kamulaştırma olmadığı için yüzde 90'ı toprak altında.Turizm malumunuz ekonomimizin can verici damarlarından bir tanesi dolayısıyla turizm hem Adıyaman için hemde ülkemiz için çok önemli bir sektör. Bizde bunu idrak etmek maksadıyla 43'üncüsünü düzenlediğimiz 15-22 Nisan Turizm Haftasını Adıyaman'da da bir dizi etkinlikle kutlamaya çalıştık. Sabah kortej yürüyüşü yaptık halkımız yoğun ilgi gösterdi. Halk oyunları gösterilerini bitirdik şimdi Perre Antik Kentinde temizlik kampanyası yapıyoruz. İnşallah bu yıl beklentilerimiz oldukça yüksek geçen yıl 2018'de son 30 yılın en iyi rakamlarına ulaşmıştık. Bu yıl en az yüzde 25'lik bir artış bekliyoruz. Dolayısıyla son 30 yılın rekorunu kıracağız. İnşallah güzel bir sezon bizi bekliyor. Geçen sene biletli giren kişi sayısı 110 bin kişiydi fakat biletsizlerle beraber 150 bin civarında ziyaretçimiz oldu. Konaklama rakamlarına baktığımız zaman 200 bin civarında bir konaklama rakamımız var. Dolayısıyla bu sene bu rakamı biraz daha arttıracağımızı düşünüyorum.”

- PERRE ANTİK KENTİN ÇÖPLERİNİ TOPLADILAR

Ekinci, Perre Antik Kentin 2 yıldır turizme açık olduğunu belirterek, “Burada 2003- 2009 yılları arasında kazılar yaptık, kazıların bir kısmını bitirdik aslında yüzde 90'ı daha toprak altında kazı yapılması gereken büyük bir kısım var. Fakat bunların büyük bir kısmı vatandaşın tapulu malı olduğu için onların kamulaştırması yapılmadan yapılamıyor malumunuz. Onun için kazıya biraz ara verdik. Ortaya çıkarcığımız kısımları ziyarete açıyoruz çevre düzenlemesini yaptık şuanda yoğun bir şekilde ziyaretçiler burayı geziyor. Gecen yıl yaklaşık 50 bin civarında ziyaretçimiz oldu bu bölgede inşallah Perre Antik Kentin tanıtılmasıyla birlikte buranında ziyaretçi sayısının hızlı bir şekilde artacağını düşünüyoruz. Çünkü Adıyaman'a çok yakın bir mesafede neredeyse Adıyaman'ın içinde ulaşımı çok rahat şehir içi minibüslerle bile buraya ulaşmak mümkün dolayısıyla buranın ziyaretçi potansiyelinin atması çok yüksek."dedi.

Yapılan açıklamanın ardından programa katılanlar Perre Antik Kent'te bulunan çöpleri topladılar.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha