Deniz, 24 Temmuz Basın Bayramı kutlama mesajında, basın ve medya emekçilerinin insanların doğru bilgi alması, günlük olaylardan haberdar olması, dünyada olup bitenlerin farkına varabilmesi için gerekli ve önemli olduğunu kaydetti.

Objektif, özgür ve mesleğin ahlak kurallarına uyan bir basın kurumunun, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu vurgulayan Deniz, "Tarafsız bir basın, demokrasiyi güçlendirir. Sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine de katkıda bulunur. Tarih boyunca ‘doğru haberleşme’, en dar muhitten başlayarak en geniş çevreye kadar sağlıklı iletişim kurmanın temel şartlarından biri olmuştur. Doğru haber alma imkânı olmayanlar, doğru bilgi üretemez, doğru yorum ve tanımlama yapamazlar."dedi.

Ali Deniz, bugünün, basın ve medya emekçilerinin görevlerini daha verimli ve rahat yapabilmeleri için, hukuki düzenlemelerle çalışma şartlarını iyileştirmek, mağduriyetleri gidermek, güven ve imkân sağlayıcı çalışmaların yapılmasını sağlamak hayati derecede önem taşıdığını belirterek, şunları ifade etti:

"Eğitim-Bir-Sen olarak, basın meslek ilkelerine bağlı kalarak, mesleki ve toplumsal hassasiyet içinde çalışmalarını sürdüren yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyor; bugünün, çalışma şartlarının iyileştirilmesine, sosyal ve ekonomik haklarının teslim edilmesine, mağduriyetlerinin giderilmesine, güven ve imkân sağlayıcı çalışmaların yapılmasına vesile olmasını temenni ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha