Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Suyun Değeri" temasıyla düzenlediği yarışmada "Benim Adım Su" adlı kompozisyonuyla Bölge 1.'si ve ardından da Türkiye 2.'si olan Bir Aralık Ortaokulu öğrencisi Elifnaz Kaya'ya, Bir Aralık Ortaokuluna ve danışman öğretmen Özlem Öztürk'e Kahramanmaraş'ta bulunan DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından plaket töreni düzenlendi.

Plaket törenine DSİ 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Adıyaman DSİ 203. Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk, DSİ 20. Bölge yetkilileri, Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu, Kaya ailesi, okul aile birliği başkanı öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Dünya Su Günü her yıl 22 Mart Günü'nde dünya çapında kutlanmaktadır. Tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Suyun Değeri" temasıyla düzenlediği yarışmada, Bir Aralık Ortaokulu öğrencisi Kaya "Benim Adım Su" adlı kompozisyon eseriyle bölge 1.'si ve Türkiye 2.'si olarak büyük bir başarıya imza atarak bizleri gururlandırdı.

"Benim Adım Su" adlı kompozisyon eseriyle 2 bin 500 liralık ödül kazanan Elifnaz Kaya, 22.03.2021 Dünya Su Günü'nde Ankara'da düzenlenen törende ödülünü Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'den aldı. Bu büyük başarıdan sonra bir ödül de Kahramanmaraş'ta bulunan DSİ 20. Bölge Müdürlüğünce plaket verilerek gerçekleştirildi.

Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenen plaket töreninde Elifnaz Kaya yarışmada bölge birincisi ve Türkiye ikincisi olduğu kompozisyonu okudu. Daha sonra konuşmacıların yaptığı konuşmalar ve plaket takdimiyle tören son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha