Elvina Hotel İşletme Sahibi Hasan Doğan, Perre Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kış sezonunun gelmesiyle beraber, Adıyaman’daki otel ve turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin tamamen durduğunu söyledi.
Nisan ayından başlayacak yeni turizm sezonuyla birlikte turistleri kente çekecek, teşvik edecek çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Doğan,"Biz turizmci ve otelciler olarak kışı boş geçirmememiz lazım. Otellerimizde, odalarımızda yenilik yapmamız lazım ki Nisan ayından itibaren ilimize gelecek olan turist arkadaşlarımızı, gezmeye gelen vatandaşlarımızı iyi ağırlamamız lazım, eksikliğimiz olmaması gerek ki Adıyaman’ı daha iyi bir şekilde anlatmaları, otellerin hijyenik olduğunu, turizm sektöründe hizmet veren arkadaşlarımın, güzel hizmet verdiğini söylemeleri lazım." dedi.

-"ADIYAMAN NEDEN BİR STANT AÇMADI?"

İzmir’de fuarında Adıyaman’ı tanıtacak herhangi bir stant açılmamasına tepki gösterin Doğan,"Gönül isterdi ki valiliğimizin veya belediyemizin bir stant açmaları lazımdı. Adıyaman ili turizm ilidir. Eğer orada bir standımız olsaydı, bizler için Adıyaman için çok büyük bir getirisi olurdu. Tabiî ki burada her şeyi biz valilikten, belediyeden beklemekteyiz ama bu sektörde olan arkadaşlarımız da stantlarını açsaydılar yani çok güzel bir hizmet olurdu, Adıyaman daha iyi tanıtılırdı. Oradaki arkadaşlar çok sordu. Adıyaman neden bir stant açmadı. Tabi ben de sektörde yeni olduğum için buna cevap vermek istedim ama yeterli bir bilgim de olmadığı için cevap veremedim." şeklinde konuştu.

-"AMACIMIZ SADECE PARA KAZANMAK DEĞİLDİR"

Doğan, kış aylarında da personelleriyle birlikte, son hızla çalışarak eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
Özellikle eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Doğan,  şöyle devam etti:
Eksikliklerimiz var ise onları gideriyoruz. Eğer onarılacak yerler varsa yıkıp tekrardan onarıma giriyoruz. Kış bittikten sonra hazır olalım ve eksiğimiz olmasın amacımız sadece para kazanmak değildir. Dışarıdan gelen misafirlerimizi iyi ağırlamaktır, mutlu etmektir.”

-"2020’DE NEMRUT DAĞI'NA RAYLI SİSTEM KURULURSA ADIYAMAN’DA TURİZM PATLAMASI OLUR"

Adıyaman’a turist çekmek için yeni adımlar çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Doğan, 2020 yılından büyük beklentilerinin olduğunun altını çizerek, “Bizim 2020 yılından beklentimiz, Sayın Turizm Bakanımız geldiğinde de söylemişti, Nemrut Dağın'da raylı sistemin kurulması müjdesini verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz bir an önce projeyi Sayın Bakanımıza iletilirse iyi olur çünkü eğer 2020’de Nemrut Dağın da raylı sistem kurulursa Adıyaman’da da bir turizm patlaması da olur." Diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha