Diyarbakırlıoğlu, yayınladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi'nin 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşadığını ifade etti.

Türk milletinin nice fedakarlıklarla verdiği İstiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihinin kahraman ordunun ve aziz milletin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfa olduğunu vurguayan Diyarbakırlıoğlu, şöyle devam etti:

"Türk ulusunun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir. 26 Ağustos 1071'de kazanılan Malazgirt Zaferi Anadolu'nun kapılarını milletimize açtığı gibi Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran 30 Ağustos zaferi de Anadolu'nun ebedi olarak Türk vatanı olmasını perçinlemiştir. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Karamanlı hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha