Sayın İçişleri Bakanımıza Açık Mektup

Sayın Bakanım;

Tütüne dönük sert açıklamanızı okuyunca ilimdeki garip tutun üreticisinden haberdar olunuz ve sizlere halkımızın sesini duyurabilmek adına arz ederim;

Adıyaman özellikle Çelikhan ilçemiz ve dağ köylerimizde yaşayan insanlarımız sırtlarıyla çektikleri topraklarla kendilerine onurlu bir yaşam için küçük, küçük ekim alanları oluşturmakta bunun en büyük parçası da 500 metrekaredir burada da içimlik tütün ekmekte gece gündüzünü buraya verip buradan elde ettiği tütünü de kıyıp satmakta ve çoluk çocuğunu geçindirmektedir.

AMERİKAN FLİPMORRİS firması yerli tütünümüzü yasaklattı ve kendi sigaralarına alan açtı. Ne yazık ki yasanın çıktığı o tarihte tütün platformu Ankara’ya geldi bende vardım platformda maalesef bakanlar kapalı kapılar arkasında yaptığımız toplantılarda Adıyaman ve yöredeki yetkilileri arayarak biz bu kanunu çıkardık ama siz uygulamayın diyerek nasıl bir acziyet içerisinde bu yasayı imzaladıklarına şahidim ben. Zamanın hükümeti sanırım Anap DSP MHP idi.

Şimdi sayın bakanım yapılması gereken kıyılmış tütüne vergilerin kaldırılması kayıt altına alınması yasal bir zemine oturtulmasıdır.

Aksi takdirde bu yoklukların içerisindeki insanların alın teriyle ürettikleri tütünlerini ellerinden alırsanız bu insanları yok edersiniz. Meselenin en yakınlarınızda olan bölge milletvekillerinden dinlenmesinde fayda vardır.

Yasaklarım deyip kendi insanlarınızı cezalandırmayınız.

Canı cehenneme Amerikan flpmorris firmasıın ................... Bana ne elin Amerikalısından kendi çiftçimize köylümüze sahip çıkmalıyız elin Amerikalısına değil.

Saygılarımla.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Zeki Dişkaya

Editör: Adıyaman Haber