Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, gazeteciler cemiyetinin 1995 yılından bugüne faaliyet içerisinde olduğunu belirterek, “ Bugüne kadar gazeteciler olarak Adıyaman’ın sorunlarına dair çalışmalar içerisinde olduk. Kamu adına görev yapan bir kurum olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde adeta sorun haline gelen işsizlik konusu tıkaç olmuştur. Adıyaman’ın en temel sorunu işsizlik ve istihdamdır” dedi.

- “ADIYAMAN TÜRKİYE’NİN EN MAĞDUR İLİ”

 Adıyaman’ın Türkiye’nin en mağdur olan illerinden birisi olduğuna dikkat çeken Dişkaya “ İŞKUR’a 52 bin kayıtlı işsiz mevcut. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti olarak kişisel ilişkilerimiz neticesinde Kars’tan bir tane yatırımcı getirdik. Sayın Valimiz Aykut Pekmez ile konuyu paylaştık. Bu yatırımcımız 10 binin üzerinde kaz yetiştiriciliği bunların kesimi, soğuk hava deposu, yetiştiriciliğine yönelik çok büyük bir tesis yapacaktı. Adıyaman’dan da Dünya’ya ihraç edilecekti. Zaten firma da sürekli yurt dışına özelikle de Rusya’ya ihraç yapıyor. Yer talebinde bulunduk. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne de müracaatımız oldu. Üzülerek ifade ediyorum.  İki üç ay uğraştık. Bu arkadaşlarımıza yer temin edemedik. Bu yatırımcımız da maalesef çekti gitti. Adıyaman’da bu yatırımdan mahrum oldu” şeklinde konuştu.

- “ORMAN MÜDÜRÜ KEYFİ UYGULAMA İÇERİSİNDEDİR”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teşekkür eden Dişkaya, sorunun kaynağını açıkladı. Sorunun Orman Müdüründen kaynaklandığını ileri süren Dişkaya, “ Orman Müdürümüz keyfi uygulama içerisine girmiştir. Yer çıkmayınca projenin süresi de geçti ve yatırımcı da Adıyaman’dan gitti. Adıyaman böyle bir yatırımı da kaybetti. Orman müdürümüzün yetkililer tarafından ciddi şekilde ele alınmasını istiyorum. Konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Adıyaman Haber