"Adeta üvey evlat gibiyiz"

Seçimle gelen görev yapan muhtarların yalnızca belediye ile işleri olmadığını bütün kamu kurum ve kuruluşlarına karşı birçok görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade eden İlik, şunları dile getirdi:

"Saymakla bitmeyecek şekilde görev ve sorumlulukları olan muhtarlarımızın özelikle korona virüs salgınında canlarını hiçe sayarak mahallelerinde yoğun çaba sarf eden vatandaşla birebir olan muhtarları ne arayan ne de soran var. Yetkililerin söylemlerinde siz mahallelerde bizim gözümüz kulağımız diyenler bu zor süreçte ne gözleri ne de kulakları ile muhtarları hiçe sayıyorlar adeta üvey evlat gibiyiz."

"Hayatlarımızı riske atarak en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz"

İlik, pandemi döneminde muhtarlara büyük sorumluluk ve yük bindiğini vurgulayarak, "Biz bu sorumluğu ve bu ağır yükü tüm arkadaşlarımız hayatlarımızı riske atarak en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte birçok kıymetli muhtar arkadaşımız bu hastalığa yakalandı ve sıkıntılı süreçten sonra atlattılar. Bu sıkıntılı süreçte pozitif çıkan vakaların evde kalması için filyasyon ekibinde almış olduğunuz görevlerde ne kadar sıkıntı çektiğimizi biz muhtarlar olarak çok iyi biliyoruz. Hakikaten canla başla çalışan arkadaşlarımızın emekleri hiçbir zaman unutulmamalıdır." şeklinde ifade etti.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara olan sevgisini verdiği değeri çok iyi biliyoruz"diyen İlik, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Muhtarlar aşağılanacak kurumlar ya da kişiler değil. Muhtarlarımızı üzenler beni de üzer diyen sayın cumhurbaşkanımızın bu sözünü hatırlatmak ta fayda var. Ancak Adıyaman'da bunun farkında olmayan yöneticiler muhtarların talep ve isteklerini hiçe sayarak biz muhtarları üzmektedir, bizim gayemiz milletimizle gönül köprülerimizin tahsisini ve devamlılığını sağlamak. Böyle de olmaya devam edecektir biz devletimize gönül bağı ile hizmet vermeye vatandaşların dertlerine ortak olmaya devam edeceğiz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha