Engellilere yaptıkları yardımlar ve eğitime vermiş oldukları desteklerle adından söz ettiren hayırsever iş adamı Hasan Taşar’ın torunu Nazlı Taşar, dedesinden esinlenerek ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmak üzere Adıyaman’a gönderdiği tekerlekli sandalye ile örnek davranış sergiledi. 

Torunuyla gurur duyduğunu dile getiren hayırsever iş adamı Av. Hasan Taşar; "Aile olarak imkanlarımız dahilinde engelli kardeşlerimize, eğitime katkı sunmaya gayret ediyoruz. Şirkette çalışan torunum kendi maaşından arttırdığı parasının olduğunu, bununla tekerlekli sandalye alarak Adıyaman’a göndermek istediğini söyledi ve beni çok duygulandırdı. Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı vasıtasıyla Adıyaman Valiliğimiz ile irtibata geçtik ve sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere valilimize gönderdik. Torunum Nazlı Taşar’ın bu güzel hareketi beni hem duygulandırdı, hem gururlandırdı."dedi. 

Dedesinin sürekli engelli vatandaşlara yardımcı olduğunu görmekten gurur duyduğunu dile getiren Nazlı Taşar ise, "Şirkette dedemin yanında çalışmaktayım, kendi maaşımdan artırdığım paramla tekerlekli sandalye alarak dedem gibi engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedim. İnşallah ileriki yıllarda dedem gibi daha güzel yardımlara imza atmayı istiyorum."dedi. 

Örnek davranışın herkese örnek olması arzu ettiğini dile getiren Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı, “Avukat Hasan Taşar ağabeyimiz uzun yıllardır İstanbul’da yaşamasına rağmen Adıyaman’dan bizlerden hiçbir zaman kopmadı. Her fırsatta ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza yaptığı yardımlarla umut oldu. İlimize çok önemli iki okul kazandırarak ilimiz eğitimine büyük katkı sağladı. Yapılan bu yardımlar ailesine de yansımış ki çok değerli torunu kendi maaşından biriktirdiği parayla 10 adet tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Adıyaman Valiliğimize gönderildi. Hayırsever dedenin, hayırsever torunu Nazlı Taşar’a ilimiz adına teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin.” şeklinde konuştu. 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Ramazan ayının başında çok anlamlı yardıma imza atan Taşar ailesini tebrik ettiğini belirterek, “Hasan Taşar bey ilimize yaptırmış olduğu okulların yanı sıra engelli vatandaşlarımıza yapmış oldukları bu yardımlar takdire şayandır. Hayırda yarışan Hasan beyin torununda kendi imkanlarıyla almış olduğu tekerlekli sandalyeler valiliğimiz bünyesinde dağıtılmak üzere bizlere teslim edildi. Rabbim hayırlarını kabul eylesin, Hasan Taşar beye ve torunu Nazlı Taşar’a teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha