Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafından Adeta bir müze gibi hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı, Adıyamanlı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

ADD Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Adıyaman'a getirilerek Adıyaman Valiliği yanına konuşlandırıldı.

Cumhuriyet Tırın içini dolaşan vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmasının 100. yılı anısına yer alan eserleri İnceledi.

Stantlarda, Mustafa Kemal Atatürk hakkında birçok ülkelerde basılan yabancı kitaplar, İstiklal madalyaları, üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan fotoğraflar, Atatürk'ün ölümünün ardından basılan gazeteler ve Cumhuriyet kadınlarının fotoğrafları yer alıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Aslan Palalı, “Bugün Cumhuriyet tırımız Adıyaman'da, o yüzden sizlerde buradasınız, milli mücadelemizin 100. yılı cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak bir 100. yıl anısına müze hazırlandı. Tır şeklinde ve bu tırımız Türkiye’nin 661 Noktasında yer aldı. Şimdi 662.'de Adıyaman'da tabiî ki biz buna duyarsız kalamazdık. Adıyaman şubesi olarak Türkiye’nin her yerinde gezen ve halkımızın ziyaretlerine açık olan bu tırımızı Adıyaman halkı da görsün istedik. Adıyamanlılarda görsün istedik ve halkımızla cumhuriyet tırını, buluşturmak anlamında genel merkezimiz ile görüşme sonucunda, cumhuriyet tırımızı buraya getirdik, bugün sabah saat 10 gibi açılışımızı yaptık ve 2 gün burada kalacak tırımız.” dedi

Cumhuriyet Tırı'nı gezen Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim Koordinatörü Kader Onuk ise “Şimdi zaten tırın içi bir müze, Atatürk ile dolu, cumhuriyet kadınlarıyla dolu bir tır. Oradaki atmosfer çok farklı o yüzden bütün insanların, bütün Adıyaman halkının gelip bu atmosferi kesinlikle ve kesinlikle yaşamalarını isterim, Atatürk’ü satırlarda değil de böyle anılarla hatırlamak daha mantıklı bence, çünkü biz Adıyamanlılar olarak fazla okuyan kesim değiliz görsele biraz daha önem veriyoruz, o zaman böyle beynimize kazıyalım.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha