29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü etkinlikleri Adıyaman Valiliği bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. 
Sunum sırasına göre Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ve Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu tarafından çelenklerin anıta sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla tören sona erdi. 
Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunum törenine Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın yanı sıra, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak,  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Siyasi Parti Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkân, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet’in 94. yıldönümü kapsamında yayınladığı mesajda, “Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan, tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayanan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyiz. Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; Anadolu’nun dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz ki 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’tir”dedi.
Vali Kalkancı, mesajın devamında şu ifadelere yer verdi:

“94 yıldır bağımsızlığına, egemenliğine, milli ve manevi değerlerine, kardeşliğine kast etmeye yeltenen iç ve dış düşmanlarına karşı bir ve beraber olarak geçit vermeyen aziz milletimiz; tarihimiz boyunca karşı karşıya kaldığımız en büyük ihanet olan 15 Temmuz gecesindeki hainlere karşı da birbirine kenetlenerek canı pahasına geçit vermemiş, bu ihanet karşısında milletimiz İstiklal Savaşı ruhuyla tüm dünyaya en güzel cevabı vermiş ve bu şanlı direniş tarihin sayfalarına altın harflerle geçmiştir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak hepimizin en önemli görevi ve sorumluluğudur. Kuruluşunun 94. Yılında saygıdeğer Adıyamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha