Birçok çift, 14 Şubat günü sevdiklerinin yüzünde tebessüme sebep olmak için kıyasıya bir yarışa girerken, Sevgililer Günü'nde özellikle çiçekçiler oldukça dikkatleri üzerine çekiyor.

Çiçekçiler de bu özel gün yaklaşırken tüm hazırlıklarını tamamlayarak vitrinlerini rengarenk çiçek ve hediyelik eşyalarla süsledi ve müşterilerini beklemeye başladı.

Her sene olduğu gibi bu sene de Sevgililer Günü için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten çiçek işletmecisi Nesim Altungül, Perre Haber Ajansı muhabirine  yaptığı açıklamasında bu sene 14 Şubat’ın güzel geçeceğine inandıklarını kaydetti.

-"ADIYAMAN'IN POTANSİYELİ ÇOK DÜŞÜK"

Altungül, özel günlerin çiçekçilerin tek çaresi olduğunu belirterek, "Normal günlerde Adıyaman'ın potansiyeli çok düşük. Çiçekçilik derken Adıyaman çok geride kalıyor. Özellikle 2000’li yıllarda daha gerideydi ama şuanda eskiye göre şuan biraz daha iyi tabi ki de ama 10 yılı göze aldığımız zaman, 10 yıl önce kesme çiçek, yani buket çok az giden bir türdü, genelde yapay üzerine Adıyaman ağırlık veriyordu ama şuan ki potansiyele baktığımız zaman canlı çiçekler yavaş yavaş potansiyel kazanıyor."şeklinde konuştu.

-"ÇİÇEK POŞETLE TAŞINMAZ"

Saksı çiçek yada buket çiçeğin elde taşınması gerektiğini savunan Altungül, "Hala poşet sevdasından vazgeçemiyoruz, çiçek elde taşınır, çiçeğin elde olması gerekiyor. Çiçek poşetle gidilmez hiçbir yere ama biz Adıyamanlılar olarak halen yapıyoruz, maalesef kötü bir durum.Çiçek taşımak ayıp bir şey değil, herkesin ihtiyacı olan bir şey, Eşine götürebilir, annesine götürebilir büyük kapsamlı bir şey yani bunun özel günle alakası yok. Bizde sadece Adıyaman'da özel günler dışında çiçek alan veya götüren yok."dedi.

-"TERARYUMLAR ÇİFTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR"

Altungül, terraryumların çok revaçta olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bunlar bizim mini teraryumlarımız özellikle bahçe konseptli dediklerimiz çok revaç gören yani baya bi talep olan yeni modellerimiz, teraryum da aynı şekilde şuan bunlarda baya popüler. Daha sempatik olduğundan dolayı teraryumlar çiftlerin ilgisini çekiyor. Bizde bu 14 Şubat'ta da bunlardan ola bildiğince müşterilerimize tedarik edip hizmette sunacağız.

Fiyatlarımızda fazla yüksek değil aslında yani gelen tüm müşterilerimize, her bütçeye göre çiçek yapıyoruz kimseyi burada mahcup etmeden, güzel bir şekilde, mutlu bir şekilde uğurlamak isteriz. Özellikle zaten bir hafta 10 gün öncesinden duyurularımızı reklamlarımızı yapıyoruz ki önceden sipariş verilsin çünkü, 14 Şubat'ta çok yoğun oluyor. Eş, dost, ahbap arıyor ve bu tarz şeylerde sıkıntı yaşıyoruz ama erken sipariş verildiği zaman hem onlar için hem de bizim için çok iyi olur."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha