Gerçekleşen ziyarette Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu CHP’li siyasilerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, engellilerin taleplerini dile getirdi.

“Adıyaman’da engellilerin çözüm beklediği birçok sorun var”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapmış olduğu ziyaretin önemine vurgu yapan CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, “CHP olarak engellilerin sorunlarının çözümü için hem parlamento da hem de yerelde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizler engellilerin yaşamlarını güzel bir ortamda sürdürmeleri için ilgili sivil toplum öğütleriyle sürekli olarak istişare içerisindeyiz. Ülkemizin her ilinde engellilerin ulaşım, yaşam ve eğitim hizmetlerini daha iyi bir şekilde alabilmeleri için yetkililere sorunları hatırlıyoruz. Bugünde Adıyaman ilimizde uzun yıllardan bu yana hizmet veren Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu’nu ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinledik. Mecliste temsiliyeti olan bir parti olarak engellilerimizin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yapacağız. Adıyaman ilimizin bütün sorunlarını dile getiren CHP Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere’ye de ilimizdeki engellilerin taleplerini bildireceğiz. Adıyaman’da engellilerin çözüm beklediği birçok sorun var. Bu sorunların çözümünü gerçekleştirmeyen AKP’li siyasiler sadece yılda bir defa engellileri hatırlayarak, mesaj yayınlıyorlar. Halbuki Adıyaman genelinde ve merkezde engellilerin çözüm beklediği bir o kadar sorun var ki, bu sorunlar saymakla bitmez. CHP olarak bu sorunların çözüme kavuşması için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

“Atıl vaziyette bulunan üst geçitleri hiçbir şekilde engelliler kullanamıyorlar”

Adıyaman’da kangrenleşerek bir türlü çözüme kavuşmayan engellilerin sorunlarına dikkat çeken Başkan Hüseyin Buluş; “Adıyaman’da eski 82.Yıl Devlet Hastanesi, Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde atıl vaziyette bulunan üst geçitleri hiçbir şekilde engelliler kullanamıyorlar. Bu her iki üst geçitte acilen engelliler için yürüyen merdivenler yapılmalı. Ayrıca bu üst geçitler asansörlü hale dönüştürülmelidir. Bunun yanı sıra Altınşehir’de yapılan üst geçitte de aynı şekilde ne asansör nede yürüyen merdiven var. Bu üst geçidin de engellilerin kullanabileceği bir hale dönüştürülmesi gerekiyor. Adıyaman şehir merkezinde engellilerin kullanabilecekleri lavabolarda mevcut değildir. Bunun yanı sıra engellilerin gidip çay içebilecekleri, ücretsiz olarak sosyal etkinliklerden faydalanabilecekleri bir kültür kompleksinin olmaması da bu ilin bir eksikliğidir. Adıyaman gibi nüfusu hızla artan bir şehirde engellilere hizmet veren derneklerin ücretsiz olarak faydalanabilecekleri dernek binaları yapılmalı ve bu binalar derneklere tahsis edilmelidir. Engellilerin aileleriyle birlikte gidip dinlenebilecekleri yeni kompleksler hizmete açılmalıdır. Yerel yöneticiler tarafından engellilerin el becerilerine uygun kurslar açılarak, onlara tahsis edilen bir kapalı çarşı hizmete açılmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sportif faaliyetlerden faydalanması için spor kompleksleri açılarak, onların ulaşımları evlerinden alınarak sağlanmalıdır. Bu saymış olduğum projelerin AKP’li siyasiler tarafından bugüne kadar yapılmaması hem engellileri hem de aileleri derinden üzmektedir. Bizler CHP ailesi olarak her zaman engellilerin yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Başkan Yardımcısı Engin Doğan ve İlçe Sekreteri Mahmut Kizir tarafından gerçekleşen ziyaretten dolayı teşekkürlerini bildiren Başkan Abidin Harputluoğlu, engellilerin hatırlanarak onların duasının almasının her şeye bedel olduğunu söyledi.
Konuşmalardan sonra günün anlam ve önemine binaen engelliler adına Başkan Abidin Harputluoğlu’na çiçek takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha