Başkan Songül Yavuz mesajında, “Atatürk’ün doğumunun100.yılı olan1981 yılında Türkiye’de ilk kez kutlanan “Öğretmenler Günü” emek veren eğitimciler için oldukça önemli bir gündür."dedi.

Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu tarihin belirlenmesinin sebebi ise Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinin başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur.

24 Kasım, dünyanın en kutsal vazifesini kendine hayat tarzı benimsemiş gözü pek, yüreği güzel öğretmenlerimizin günüdür. Çok büyük bir özveriyle, emekle, saygıyla ve sevgiyle zor şartlar altında görevlerini sürdüren güneş gibi etrafını aydınlatmaya ve karanlıklara meydan okumayı amaç bilen öğretmenlerimizin günüdür.

Başöğretmenimiz,Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister”geleceğin güvencesi eğitime,eğitim ise öğretmene dayalıdır. Ülkemizin fedakar öğretmenleri, gelecek nesillerin adına umut bağladığımız gerçek güç sizlersiniz. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarak, görevlerini her şartta ve tüm zorluklara rağmen sürdüren, atama bekleyen öğretmenlerimizin ve tüm eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha