Kentin farklı noktalarında maske dağıtımına CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz, CHP Gençlik Kolları Başkanı Şeyhmus Ocak ve parti üyeleri katıldı.

Maske dağıtımında açıklamada bulunan  CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, genel merkezin  yardımıyla elde ettikleri maskeleri, halka dağıtarak destek olacaklarını söyledi.

"Bölgemizde demekki yüzde 70 civarında hastamız var"

Binzet, şu ifadeleri kullandı:

"Lütfen maskesiz gezmeyin, pandeminin arttığı dönem Adıyaman birinci sıralarda yer alıyor. Hep böyle Adıyaman'da hastalık fazla değilde, toplumsal bağışıklık oluştu diye bir açıklama var bilimsel bir şeye değinmek istiyorum; toplumsal bağışıklığın oluşabilmesi için halkın yüzde 70’nin hasta olması gerekiyor demek ki; böyle bi sıkıntı var yüzde 70 hastamız var,  yüzde 60’dan sonra bağışıklıktan bahsediyor demek ki; bölgemizde yüzde 70 civarında hastamız var.

Biz de dediğim gibi bir nebze olsun gençlik kolu başkanıyla, kadın kolları başkanıyla il başkanlarımla  merkez ilçe başkanımla yöneticilerimizle birlikte  faydada bulunabilmek adına Adıyaman’da sürekli devam edecek olan daha evvel de yapmıştık bundan sonra da devam edeceğiz maske dağıtacağız. Bir  maske maliyeti çok küçük görünüyor ama günde iki kere değiştirse insan 1 lira eder 10 kişilik bir ailede bu 10 liradır 30 günle çarptığımızda bu 300 lira civarında bir rakama denk geliyor. Para kazanamayan halkımız için ciddi bir rakam bu anlamda da hem sağlığa katkı hem ekonomiye katkısı olması açısından karınca kararınca bir maske dağıtımı yağacağız."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha