Tutdere, mesajında, 19 Mayıs,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele kıvılcımını yaktığı, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda, bağımsızlık mücadelesini başlattığı gün olduğunu belirterek, "Yüz yıl önce atılan ve var olma mücadelemizi başlatan bu adım, bugün de bizlere ilham vermeye devam ediyor. Atatürk, bugünü gençliğe armağan etmiştir. Özgür, bağımsız, güçlü ve birlikte kalabilmemizin yolu, gençlerimizden geçmektedir."dedi.

-"YÜKSEKÖĞRENİM GENÇLİĞİ NE YAZIK Kİ LİYAKATSIZ, BİLGİSİZ VE LAKAYIT KİMSELERE TESLİM EDİLMİŞTİR"

Erzurum’dan Edirne’ye, Sinop’tan İzmir’e tüm halkı bir arada tutarak, yurdu kongrelerle örerek, emperyalizme karşı halkın gücüyle başlattığı savaşı, 19 Mayıstan 4 yıl sonra kazanarak yurdu düşmanlardan kurtardığını ifade eden Tutdere, şunları ifade etti:

"İlk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanan 19 Mayıs, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında kutlanmış, Beşiktaş'ın girişimleriyle de bir spor günü haline gelerek, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak ulusal bayram olarak kabul edilmiştir. Bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesi'nden sonra "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak değiştirilmiştir.

Günümüz tablosunda mevcut iktidarın yıllardan beri aklın emeği ve birikimiyle inşa edilen üniversiteleri, akademileri getirdiği nokta içler acısıdır. Yükseköğrenim gençliği ne yazık ki liyakatsiz, bilgisiz ve lakayt kimselere teslim edilmiştir. Mevcut iktidarın yarattığı tabloda, tüm gençlerimiz yarınından kaygı duymaktadır. Hayatlarının en önemli sınavlarından birine girecek olan gençlerin gelecekleriyle oynayarak pandemi nedeniyle temmuz ayına ertelenen YKS’nin haziran ayına alınmış olması; iktidar tarafından gençlerimizin psikolojilerinin düşünülmeden hareket edildiğinin en son göstergesidir. Mevcut iktidar bu yönetim anlayışıyla yükseköğretime, dolayısıyla gençlerimizin geleceğine en büyük darbeyi vurmaktadır. Unutulmamalıdır ki öğrencilerimizin, gençlerimizin geleceği tüm siyasi ve ekonomik çıkarların üzerindedir. Cumhuriyet Halk Partisi; fırsat eşitliği, adalet, hak, hukuk ve bilimsel laik eğitimi temel alarak tüm gençlerimize ilgi ve yeteneklerine göre bir eğitim sunacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, gençlerimizin sorunlarını çözerek geleceğini güven ve umutla bekleyen bir gençlik için çalışmaktadır. 

Aklın öncülüğünde, bilimin ve sanatın yol göstericiliğinde; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerin yetiştiği, gençlerimizin dertlerinin geride kaldığı ve yüzlerinin güldüğü, birlikte mutlu Türkiye heyecanıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mımızı yürekten kutluyorum. Kovid-19 salgınında kurallara uyan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha