Tutdere, 2014 yılında hazırlanan kanunlar, muhtarların görev ve sorumluluk alanını genişleterek yerelde demokrasi alanının  genişlemesine de sebep olduğunu belirterek, muhtarlık görevinin, yerel yönetimler için hep olduğundan daha kritik bir konuma geldiğini kaydetti.

-MUHTARLIK SEÇİMLERİNİN AYRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK 

Tutdere, muhtarlık seçimlerinin mahalli seçimlerden ayrılması için mayıs ayında TBMM'ye bir kanun teklifi verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Muhtar adaylarının çokluğu ve bu makamın yerel demokrasinin öneminin toplum nezdinde de ayırt edilmesi için; belediye başkanı, belediye encümeni, il genel meclisi ve büyükşehir belediye başkanının aynı gün seçilmesinin karmaşaya yol açtığına dikkat çekip, mahalle muhtarlığı seçimlerinin, mahalli seçimlerden ayrılması gerektiğini ifade ettik.

Bu kanun teklifinin genel kurulda görüşülmesi ve bunun için de tüm siyasi parti gruplarının birlikte çalışacağına dair inancımız tam, konunun gündeme gelmesi için de tüm gücümüzde çalışmayı sürdüreceğiz. "

-MUHTARLARLA YAPTIĞIMIZ KÖY TOPLANTISI RAPORU HAZIR 

Muhtarların en küçük yerleşim birimlerindeki sorunların çözümü yönünde adım atılması, sivil ve sosyal hakların halka bildirilmesinde rol oynadığını belirten Tutdere,"Bu yaz, merkez ve ilçelerimizin muhtarlarıyla bir araya gelip, yerel sorunlar ile muhtarlarımızın yaşadığı dertleri dinlediğimiz toplantıların, kapsamlı bir köy raporu hazırlamış ve bir dosya haline getirme çalışmasını tamamlamış olduğumuzu bu önemli gün vesilesiyle sizlere duyurmak isterim. Adıyamanımızın, köylerimizin, mahallelerimizin sorunları için hep birlikte, özenle çalışmayı sürdüreceğiz. Bir kez daha Muhtarlar Günümüz kutlu olsun."dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha