Tutdere, mesajında, "Unutulmamalı; zalime karşı mazlumun yanında olmak hem binlerce yıllık insanlığın temelini oluşturur, hem de bizlerin en büyük sorumluluğudur."dedi.

Bu nedenle her dönem güncelliğini korumak zorunda oldukları bu fikirle, Muharrem ayına girmiş bulunduklarını kaydeden Tutdere, şunları ifade etti:

"Bu ay içinde kalp kırmamak, dil ile inciten olmamak, Matem Orucu'nun temel ilkesini oluşturur. Matemdeki amaç, aynı zamanda kendine eziyet değil, kötülük ve katliamların bir daha olmaması adına bu olanları  anmak ve unutmamaktır. Bu 12 gün vesilesi ile hem barışı düşünmek hem de zihinlerimizi kötülükten uzak tutmak kendimize yapabileceğimiz önemli bir katkıdır. Kerbelada 72 can ile birlikte zalimin zulmüne karşı durarak şahadete eren İmam Hüseyini anmak ve anlamak için Muharrem ayında matem orucu tutanların oruçlarının hak katında kabulünü niyaz ederim. Matemi Muharremde tutulan oruçların dünya barışına katkısı olmasını diler, Muharrem Yası orucunu tutacak herkesin oruçlarının kabulünü dilerim." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha