Topkan mesajında,

“23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramının anlamı

Atatürk’e göre çocuklar insanlığın geleceğiydi.

Çocukları insanlığın geleceği olarak gören Mustafa Kemal Atatürk, insanlık tarihinde bir ilkin altına imza attı. Mustafa Kemal Atatürk’ün yönetiminde 1921'de çıkarılan “23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun” ile Kurutuluş Savaşı’nın ve savaşın başarıyla sonuçlanmasının kararlarının alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak ilan edildi. 1927 tarihinde başlayarak, Cumhurbaşkanı Atatürk’ün himayesinde her yıl 23 Nisan’da “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” düzenli olarak kutlanmaya başlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek bayram olarak kutlanmaya başlandı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması ile Türk halkına, 23 Nisan’da ülkenin geleceği olan çocukların “eğitim sorunlarını tartışın, onlara iyi bir eğitim ortamı ve gelecek hazırlayın” mesajını verdi. “Ben, manevi miras olarak, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış düstur (kural) bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır dedi.” Aklı ve bilimi miras olarak bıraktı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütü UNESCO, 1979 yılını “Çocuk Yılı” olarak ilan etti. Bu duyurunun sonrası, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, uluslararası düzeyde kutlama kararı aldı. Bu tarihten başlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın değişik ülkelerinin çocuklarının katılımı ile uluslararası düzeyde kutlanmaya başlandı.

“Türkiye Cumhuriyeti’ni din kurallarına göre yeniden yapılandıracaklarını söyleyerek siyaset yapan Milli Görüş öğretisi” ile yetişenlerin kurdukları AKP, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde tek başına iktidara geldi Başbakanlık koltuğuna oturan Erdoğan, ilk günden başlayarak, Atatürk’ü aşındırma ve yok etme, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyetin kazanımlarını yok etme, Atatürk’le Cumhuriyetin bağlarını koparma, Cumhuriyetin hafızası silme ve köklerinden koparma, Türkiye Cumhuriyeti’ni din kurallarına göre yeniden yapılandırma çalışması başlatıldı. Bu çalışma kapsamında

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanması iptal edildi.

19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanması iptal edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanması iptal edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanması iptal edildi.

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber