TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarını değerlendiren Binzet, yaptığı açıklamada işsizliğin kağıt üzerinde daha da düştüğüne işaret ederek şunları kaydetti:

"TÜİK'e göre; İstihdam azaldı, işgücüne dahil olmayanların sayısı arttı; ama işsizlik düştü! TÜİK bir kez daha kağıt üstünde işsizlik rakamlarını aşağı çekti. Bu kez öyle bir indirdi ki işsiz saymadıklarının sayısı ikiye katlandı. İstihdam, üretim azalırken işsizlik nasıl olurda düşer?"

"Rakamlar gerçeği gizlemeye yetmiyor"

Gerçekleri gizlemenin sorunları çözmek yerine daha da derinleştireceğini vurgulayan Binzet, "İş bulma umudu olmayanların sayısı, bir yılda 843 bin kişi artarak 668 bin'den 1 milyon 511 bin kişiye yükseldi. Vatandaş yoksulluğu sonuna kadar yaşıyor. İşsizlik getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Rakamların düşük ya da yüksek çıkması gerçeği değiştirmiyor. Rakamlar gerçeği gizlemeye yetmiyor. İktidar artık bu 'yalan' politikasından vazgeçmeli, yoksulluğu, işsizliği çözmelidir. Aksi halde hem ekonomide hem toplumsal yaşamımızda geri dönülmez sorunlar yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha