Çelik, açıklamasında, "Kadın yoksa, toplumun yarısı yoktur. Kadının olmadığı bir toplumun kalan yarısı da zaten yok oluşa doğru gidiyor demektir. Bu sebepledir ki; mesele insana verilen değer meselesidir. Bizim medeniyetimiz, her işin başına insanı koyar. İnsana bakışımızın bozulduğu bir yerde kadına bakışın sağlıklı olması mümkün değil."dedi.

Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Peygamberimiz Efendimiz (S.A.V)’in işaret ettiği üzere; “Cennet Annelerin Ayakları altındadır.” anlayışını benimsemiş bir inancın mensupları olarak kadınlarla ilgili yanlış algıların dinimizle ilişkilendirilmesini asla kabul edemeyiz.Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel yönüyle değil, cinsel, ekonomik ve psikolojik yönleriyle de ele alınmalıdır. Kimsenin bir başkasının bedensel ve ruhsal bütünlüğünü zedeleyici eylemler gerçekleştirmeye hakkı yoktur. 

2012 yılından bu yana yürürlükte olan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair kanunla birlikte Kadına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan eylem planını hassasiyetle uyguluyoruz. İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz aracılığıyla kadınların, hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanarak ekonomik ve sosyal hayattaki etkinliklerinin arttırılması konusunda çalışmalar gerçekleştirilmektedir. “Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur.” anlayışıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendinin desteğiyle yürüttüğümüz politikalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelemiz Bakanlığımızın belirlediği 4 ana başlık olan mevzuatın etkin ve doğru uygulanması, şiddet mağdurlarının kurumsal hizmetlerle korunması ve desteklenmesi, farkındalık oluşturma ile araştırma ve veri entegrasyonu alanlarında devam edecektir. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Aynı duyarlılığa sahip toplumumuzun tüm bireylerini de turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyor, Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha