Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ergen kentte bir otelde düzenlenen tanışma toplantısında sendikanın çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.

Başkan Ergen, yaptığı konuşmasında 24 Haziran Perşembe günü Adıyaman Büro Memur-Sen olarak 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Seçimli Genel kurulda iki aday yarıştık, seçimde şuanda huzurunuzda bulunan ben ve ekibim yönetim kuruluna seçildik ve görevimize başladık.” dedi.

Seçime katılımın yüzde 95 düzeylerinde gerçekleştiğini aktaran Ergen, şöyle devam etti:

Seçimde bize teveccüh gösteren ve göstermeyen tüm delege ve tüm üye arkadaşlarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Bugün itibariyle 705 üyesi bulunan büyük bir aileyiz. Sendikamızın bugünlere gelmesinde büyük emeği bulunan Kadir Özşahin başkan ve ekibinin payı büyüktür. 120 üye ile almış olduğu üye sayısı bugün 705’dir. Kendilerine ve bugüne kadar sendikamıza emeği geçen tüm arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bizde bize teslim edilen bu bayrağı daha yukarılara taşımak için elimizden gayreti göstermeye çalışacağız.

Bizim sendikamızın faaliyet alanı büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları ve bu işyerlerinin eklentilerinde kapsamaktadır. Yani Büro Memur-Sen Hizmet kolunda kamuda en çok faaliyet gösteren hizmet koludur. Faaliyet gösterdiğimiz bazı hizmet kolları Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı olmak üzere yaklaşık 7 Bakanlık 50’ye yakın kurul ve kuruluşta faaliyetlerimiz sürdürmekteyiz. Durum böyle olunca her kurumun kendine has sorunları vardır. Diğer hizmet kolları kendi bakanlıktaki kamu çalışanlarının sorunları ile uğraşırken iken biz ise 7 bakanlıktaki kamu çalışanların sorunları ile uğraşmak zorunda kalmaktayız. 

Büro Memur-Sen olarak Türkiye genelinde 2013 yılından beri çalışanları temsilen tek yetkili sendikayız ilimizde ise 1996 yılından itibaren yani kurulduğumuzdan bu yana tek yetkili sendikayız. Bizim hizmet sınıfımız 657 sayılı Devlet Memurları kanununda Genel İdare Hizmetler Sınıfında yer almaktadır. Özellikle eşit işe eşit ücret gayesi ile çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin en çok mağdur ettiği hizmet sınıfı Genel İdare Hizmetler sınıfı olmuştur. Genel İdare Hizmetler sınıfında bulunan personellerin fazla çalışma ücretleri, ikramiye gibi ücretler kaldırılmış yerine herhangi bir ücret getirilmemiştir.” 

"Gelir dağılımındaki makas açılıyor, orta sınıf eriyor"

“Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar biz Kamu çalışanlarını da vurmuş alım gücümüz azalmıştır” diyen Ergen, şöyle devam etti:

"Örnek verecek olursak 5. Dönem Toplu Sözleşmesinde Kamu İşvereni ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulunca 2021 yılı için yüzde 3 + yüzde 3 zam verilmiştir. Pazartesi açıklanan 1,94’lük haziran ayı enflasyon oranıyla  2021 yılı ilk altı aylık enflasyon farkı 5,45 olmuş, böylelikle  1 Temmuz 2021 itibariyle yüzde 8,45’lik bir artış olmuştur. Bu zam değil, enflasyon kaynaklı memurun kaybıdır. Gelir dağılımındaki makas açılıyor, orta sınıf eriyor. Yapılacak olan 6. dönem toplu sözleşmesinde toplu sözleşme masasına oturacağız. Bu masada önceliklerimiz şunlar olacaktır; memur maaşına yüzdelik zam oranı değil, verilecek zam oranı üzerinden gerçekleşen enflasyon üzerinden ne kadar verilecek onun mücadelesini vereceğiz. Toplu sözleşme ikramiyesi yüzde yüz oranında arttırılmalı. Yetkili sendikaya dayanışma aidatı ödenmeli.

Siyasi partilerde olduğu gibi Sendikalara baraj sistemi getirilmeli Aksi takdirde her gün yedi kişi bir araya gelerek yeni sendika kurmaktadır. Buda bizim pazarlık gücümüzü kırmaktadır. Şu anda kurulan sendika sayısı 200 aşmış durumdadır bu konuyla ilgili olarak yeniden düzenleme yapılmalı. 3600 ek göstergesi tüm kamu personeli kapsamalıdır.

Yardımcı hizmetli sınıfı kaldırılmalı veya Yardımcı Hizmetli Personellere ek gösterge verilmeli. Yan ödeme oranlarının, özel hizmet tazminat ile ek ödeme puanlarının arttırılması. Sözleşmelilere kadro verilmesi ve Görevde Yükselme sınavının açılması gibi konularını takip etmek için ben ekibim tüm gücümüzle gayret göstermeye çalışacağız."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha