Burada, öğrencilere seslenen Boynukara, dünyada yaşanan krizler olduğunu,  Asya'nın kuzeyinde, Kuzey Kore Güney Kore hattında sürekli nükleer tehditle dünyayı korkutan bir  ülke olduğunu aktardı.

2 ülke arasında gibi görünen krizin aslında dünyanın birçok bölgesinde görünen temel sorunlarından birisi olduğuna dikkat çeken Boynukara, "Amerika tehdit ediliyor veya diğer unsurlar tehdit ediliyor yani orası stabil bir alan değil, krizli bir bölge. Güney Asya'ya iniyorsunuz Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Srilanka  hatta Endonezya'ya kadar gidebilirsiniz.  Kimi etnik, kimi dini sorunlar var.  Bu etnik sorunlar kaşınarak  bölge kriz alanı haline getiriliyor.  Bir de buna yoksulluk eklenince oralarda yaşamak imkansız hale geliyor.  Kafkaslar'da aynı şekilde kriz halinde. Ortadoğuyu söylememe gerek yok, hepimiz biliyoruz zaten, ülkemizin yaşadığı coğrafya. Afrika, sömürgecilikten kurtulamadığı için hiçbir zaman yoksulluktan, krizlerden kurtulamadı. Balkanlarda adeta şehir devletleri kuruldu ve Avrupanın aslında krizde olduğunu  biz İngiltere'nin  Avrupa Birliğinden ayrılmaya karar vermesi ile birlikte krize girdiğini gördük ama Avrupa'nın asıl krizi büyük ihtimalle 2017 nin 2. yarısında yapılacak seçimlerle ortaya çıkacak"dedi.

- AVRUPA'DA IRKÇI YAKLAŞIM BÜYÜYOR

Avrupa'da yükselen ırkçı ayrımcı veya içe kapanmacı siyasal anlayışların yükseldiğini belirten Boynukara, "Bunların iktidara gelme potansiyeli var.  Bence Avrupa'nın asıl krizi bunların iktidara gelmesi ile başlar.  Amerika'nın krize girdiğini  son başkanlık sisteminden sonra  gördük.  Merkezi anlayıştan farklı biri seçimi kazandı.  Amerika'da olmayan bir duyguya oynayarak içe kapanmacı bir yapı öngörüyor  Amerikan derin devletinin buna ne kadar izin vereceği ni biz sürecç içerisinde göreceğiz. Başkanlığı devralmadan önce yaşanan bir kaç olaydan sonra bir danışmanın istifa etmesi aslında onu bir yere not edin, önümüzdeki süreçte eğer Trump'ın uygulamalarından rahatsızlaşma, genişlerse ordaki hareket ile Trump'ı götürebilecekleri bir ip ucu duruyor. O ip ucunu ne zaman tutup çekeceklerine bakarak iktidarda kalma süresi devam edecek çünkü Amerika'da kamu oyuna yanlış bilgi vermek çok önemli suçlardan birisi ve bu kişi seçilmeden önce Ruslarla bir ilişki içerisine girmişler. Ruslar ile bir para trafiği olmuş, önce inkar edip daha sonra kabul edip istifa etti. Tabi istifa etmeden bir hafta önce başkan yardımcısı aynı şekilde bunun doğru olmadığını söyledi.O istifa edince başkan yardımcısı boşa düştü. Süreç içerisinde devirmeyi göze alırsalar o istifa eden kişiyi mahkemeye çıkarabilirler. Orada hareket ile suçu gizleyen başkan yardımcısının, başkan yardımcısından sonrada bunların hepsine sahip çıkarak bu komplo teorisi  olarak bir kenara yazmaktan dolayı fayda var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha