YAZA MERHABA GEZİSİNE YOĞUN İLGİ
Çağdaş Adıyamanlılar Platformu'nca 6 Temmuz akşamı İstanbul Boğazı'nda organize edilen tekne gezisinde 295 misafir ağırlandı. Çok sayıda ülkeden iş, sanat, politika, eğitim, sağlık ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla giderek daha büyük bir sivil topluluk haline gelen ÇADAP'ın gezisine İstanbul Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, CHP Adıyaman eski İl Başkanı Abdulkadir Açıkgöz, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Tüy, Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Cevat Arzık, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, İstanbul 4. İcra Müdürü Hüseyin Öncel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Başkontrolörü Murat Özkoçak, eğitimci Rafet Binzet, pilot Ramiz Öncel, pilot Nazime Turgut, tiyatro sanatçısı Ümmü Tümmü, ekonomist Şaban Çağıran, Kültür ve iş adamları Eyüp Değirmenci, Kenan İpekçi, Gani Binici, Aydın Çilingir, Ayhan Çilingir, Metin Kütük, Aydın Bıçakçı, Adıyaman Gönüllü Anneler Platformu Başkanı Nejla Bilgiç Özelçi, ses sanatçısı Saadet Alan, Bursa Adıyamanlılar Dernek Başkanı Av. Yavuz Arıcıoğlu, SABAH Gazetesi Editörü Erdoğan Yapık, doktor Sadık Köroğlu, diş hekimi Murat Ekmekçioğlu, eczacılar Mehmet Baykara ve Gönül Arıkan Özçelik ile Hayganuş Evingülü'nün yanı sıra çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

ZEKAİ TUNCA'DAN CANLI PERFORMANS
ÇADAP'ın konuğu olan yaklaşık 300 kişi unutulmaz anlar yaşadı. Kabataş ve Beylerbeyi'nden alınan misafirler ilk olarak kokteylde biraraya geldi. Ardından canlı fasıl müziği eşliğinde akşam yemeği yiyen platform üyeleri, gecenin özel misafiri sanatçı Zekai Tunca'nın kendi sesiyle hayat verdiği iki eseriyle coşkulu anlar yaşadı.

 

"BU KADAR SAMİMİ BİR GEZİYE RASTLAMADIM"
Burada katılımcılara hitap eden ÇADAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Ali Tüy, "Onlarca profosyonel şirketin organize ettiği geceler ve tekne turlarına katıldım. Bu kadar içten bu kadar samimi bu kadar özgür ve bu kadar rahat bir geceye rastlamadım dersem abartmış olmam. Organizasyon bana göre kusursuzdu. En başta Genel Sekreter Mustafa Türkoğlu ve Aziz Binzet yoldaşlarımın şahsında 'Ortak paydamız Adıyaman ve ortak sevdamız Adıyaman'a hizmet' diyenlerin geceye katılarak desteklerini esirgemeyen bu değerli hemşerilerime ve ayrıca yönetim kurulundaki yoldaşlarıma tek tek teşekkür ederken; bundan böyle 'Doyduğumuz yerden doğduğumuz yere' anlayışını pratikleştirerek yapılmış yada yapılacak olan projelerin sunulacağı daha nice yemekli akşamlara diyerek herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

"MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU"
ÇADAP Başkanı Aziz Binzet de, düzenlemiş oldukları 'Yaza Merhaba' tekne turuna gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekerek, "Yaklaşık 300 Adıyamanlı hemşehrimizle birlikte yolları Adıyaman'dan geçmiş aralarında İstanbul Vali Yardımcısının da bulunduğu keyifli gecemize Türk Sanat Müziğinin yaşayan efsanesi Zekai Tunca okuduğu eserlerle renk kattı. Adıyaman Harfane Ekibi ile beraber sahne alan Delal Metin hemşehrilerimizi coştururken, ünlülerin çiğköftecisi Zeynel Usta da yoğurduğu çiğ köfteyle geceye tat verdi. ÇADAP Başkanı olarak çok keyifli bir gece yaşadığımızı belirtmek isterim. Geceye katılan sevgili hemşehrilerimizin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Yönetici arkadaşlarım ve Mustafa Türkoğlu ile birlikte almış olduğumuz övgü dolu sözler bu geceye yaklaşık bir aydır hazırlanırken yaşamış olduğumuz yorgunluğu ve stresi haklı bir mutluluğa, gurura çevirdi. ÇADAP Başkanı olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gecemize katılarak bizlere onur veren tüm hemşehrilerimize saygı ve sevgiler sunuyorum. Adıyamanlı olmak bir ayrıcalıktır." açıklamasında bulundu.

"DOSTLARIMIZLA BULUŞMA İMKANI YAKALADIK"


ÇADAP Başkan Yardımcısı Saime Oğuzhan ise, "Seçim atmosferinden çıkmaya çalışıyorken, ÇADAP'ın düzenlediği Boğaz gezisi hem bizleri doyasıya eğlendirdi, hem de yıllardır görüşemediğimiz dostlarımızla sohbet etme imkanı sundu. Başta Aziz Binzet, Mustafa Türkoğlu, İrfan Sarı, Işık Deniz, Bülent Kürkoğu, Asiye Çabuk Yıldız ve emeği gecen tüm arkadaşları kutluyorum." dedi.

"İYİ Kİ VARSINIZ"


Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ise, "Bizi biraraya getiren ve çok emek harcandığını bildiğimiz organizasyon için, başta Sayın Binzet olmak üzere, Mustafa Bey'e, ÇADAP yönetimine, Bursa'dan gelerek ağzımızı tatlandıran Zeynel Bey'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Editör: Adıyaman Haber