Öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla 10-25 Nisan 2021 tarihleri arasında Rusya Federasyonunun ev sahipliliğinde 11 ülkenin katılımıyla internet üzerinden online olarak düzenlenen 17. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda, matematik, biyoloji ve ingilizce kategorilerinde biyoloji alanın da dünya 3’üncüsü  olan ve İngilizce ve matematik alanında gümüş madalya alıp Adıyaman birincisi olan Yusuf Kaan Alphan tek hedefi yazılım mühendisi olup geleceğin Selçuk Bayraktarı olmak istiyor.
Rusya Federasyonunun ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Almanya, Çin Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Tacikistan’dan ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı final etabı sonucunda 23 katılımdan 7 uluslararası birincilik, 7 uluslararası ikincilik, 6 uluslararası dünya 3’üncüsü olan Yusuf Kaan Alphan oldu.
Yusuf Kaan Alphan,” Rusya Federasyonunun ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Almanya, Çin Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Tacikistan’dan ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada biyoloji alanında dünya 3’üncüsü oldum. Çok mutluyum böyle bir alanda başarı elde etmek beni çok mutlu etti. Yazılım mühendisi olmak istiyorum ilerde inşallah bende bir Selçuk Bayraktar olurum. Bu başarımda emeği geçen öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Anne Ebru Alphan ise, “Oğlum uluslararası yarışmada biyoloji alanında dünya 3’üncüsü oldu. İngilizce ve matematik alanında Türkiye dereceleri yaptı. Yusuf Kağan çok çalışkan bir öğrenci vatanına milletine hizmet etmek için sürekli çalışan bir çocuk. Hedefleri var, hayalleri var, inşallah bu yolda da durmadan ilerliyor. Çocuğumun eğitimde bu emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerine teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.
Okul müdürü Serpil Yücel de; “Öğrencimizin hem ulusal hem uluslararası bu büyük başarılara imza atması bizim içinde çok büyük bir gurur vesilesi öğrencimiz ile gurur duyuyoruz. İnşallah vatanına milletine hayırlı bir öğrencimiz olarak devam eder. Öğrencimizin bu başarısı hem ülkemiz için hem de memleketimiz için büyük bir gurur kaynağı.” ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha