Emre, yaptığı yazılı açıklamada, Sugözü köyü civarında bulunan su deposunda bulunan elektrik dinamosunun arızalanmasından dolayı ilçede su kesintileri yaşandığını kaydetti.

"Su dağıtımını aralıklı olarak yapacağız"

Basınç kuvveti yüksek olan dinamonun arızasının giderilmesi için yerinden sökülerek Gaziantep’e gönderildiğini belirten Emre, "Şuan yedekte bulunan dinamolar devreye girmiş olup, bu dinamolarında basınç gücü az olduğundan dolayı yeterli miktarda su pompalama yapmamaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına mahallelerimize su dağıtımını aralıklı olarak yapacağız. Bazı binaların konumundan dolayı ise su basıncı yetersiz kaldığı için su verilememektedir."dedi.

Zaman zaman su kesintilerinin yaşanacağını ifade eden Emre, şöyle devam etti:

"Su dinamosunun tamiratı 3 gün süreceğinden dolayı ilçemizde zaman zaman su kesintileri olacaktır. Su kesintilerinin belediyemizin elektrik borcu ile hiçbir alakası yoktur. Bazı sahte hesapların halkımızı yalan yanlış bilgilerle yönlendirme çabasına girmesini ise belediyemiz personelinin çalışmalarını karalamak olarak görüyoruz. Besni Belediyesi olarak su kesintisi yaşamayı bizlerde istemiyoruz. Fakat bu arızalar her yaz ayında yaşanıyor.

"Kaçak su tüketimi yapan 80 bağ ve bahçenin suyu kesilmiştir"

Bu sorunun tamamen çözüme kavuşturulması adına Erkenek’ten cazibe ile gelecek olan suyun yapımını da titizlikle yakından takip etmekteyiz. Ayrıca belediye ekiplerimiz tarafından Erkenek ve Sugözü su hattı güzergahında bulunan kaçak su tüketimi yapan 80 bağ ve bahçenin de suyu kesilmiştir. Yaz ayı olması dolayısıyla su tüketiminde 3 kat artış yaşanmakta olup, Erkenek su hattında sürekli arızaların yaşanıyor olmasından kaynaklı olarak da ilçemiz su konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Ekiplerimiz ilçemizdeki su sıkıntısını çözüme kavuşturmak adına çalışmalarına devam etmektedir. Yaşanan arızalardan dolayı özür dileriz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha