Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği “7 güne 7 denetim” konulu genelge kapsamında Besni’de bir çok iş yeri ve toplu taşıma araçları denetlendi.

Ekiplerce denetlenen Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere toplu işçi çalıştıran fabrika ve işletmelerde koronavirüs ile mücadelede maske, mesafe ve temizlik vurgusu yapıldı.

Denetimlerle ilgili Besni Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz “Kontrollü Sosyal Hayat” döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemler belirlenmekte ve uygulamaya geçirilmektedir.
Bu kapsamda,  ilçemizde şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan toplu ulaşım araçları ile okul öğrenci servislerimiz İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerimiz tarafından denetlenmektedir." ifadeleri kullandıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha