Besni'de İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 10 Şubat tarihli genelgesi kapsamında Besni Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler yoğun şekilde devam ediyor. 

İlçede pandemi tedbirleri kapsamında Karaköprü Belediyesi tarafından denetimler sıkı tutuluyor.

Özellikle virüsün yayılma hızının artışı nedeniyle alınan tedbirlerin denetimlerini gerçekleştiren Besni Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren işletmelerde denetimlerini sürdürüyor.

İlçedeki market, fırın, lokanta, pastane ve diğer gıda satılan dükkanlarda sık sık hijyen, mesafe ve maske denetimi yapan ekipler esnafı ve vatandaşları pandemi kurallarına uymaları konusunda uyarıyor. Esnafların ateş ölçümü ve HES koduyla risk durumunu sorgulayan zabıta ekipleri, alışveriş esnasında maske ve mesafe kurallarına riayet edilmesi gerektiğini esnaf ve vatandaşlara iletti.

Ekipler ayrıca ürünlerin son kullanma tarihleri, ekmek gramajı ve hijyen konusunda da denetim yaparken,  kurallara uymayan işletmelere uyarı ve cezai yaptırım uygulandı.

Besni Belediyesi Zabıta ekipleri toplum sağlığını korumak amacıyla özellikle kalabalık olan pazar yerleri ve ilçedeki işletmelerde denetimlerini sık aralıklarla sürdürecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha