Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazetedeki karara göre vergi ve prim borcu yapılandırmasının belediyeye ait borçlar içinde geçerli olduğunu söyleyen Adıyaman Belediyesi yetkilileri, belediyeye olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için çeşitli kolaylıklar sağlandığını dile getirdi.

Hafta içi her gün 08.00 ila 17.00 saatleri arasında belediye ana binadan yapılabilen yapılandırma başvurularının, online ödeme ve engelli ve yaşlılar için evde işlem yapma gibi seçeneklerle kolaylaştırıldığını belirterek konu ile ilgili bilgi veren yetkililer şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazetede yayımlanan vergi ve prim borcu yapılandırması kapsamında belediyeye olan borçlara da yapılandırma fırsatı geldi. Bu kapsamda, 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki borçları kapsayan yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar hafta içi her gün 08.00 ila 17.00 saatleri arasında başvuruda bulunarak belediyemize olan su, emlak, ilan-reklam, çevre temizlik, kira ve idari borçlarını yapılandırabilirler. Ayrıca, webportal.adiyaman.bel.tr internet adresinden de işlem yapabilecek olan vatandaşlarımız, bu adreste bulunan istek-şikayet bölümüne girerek borcunu görebilir ve peşin olarak online ödeme yapabilir. Yapılandırma konusundaki bir yeniliği de yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için yaptık. 65 yaş üstündeki ve engelli vatandaşlarımız için başlattığımız ‘evde işlem’ uygulamamızdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde 0 (416) 216 17 20 numaralı hattı arayıp 1126 dahili hattına bağlanarak evden çıkmadan borçlarını yapılandırıp, ödemelerini online olarak gerçekleştirebilir. Tüm hemşerilerimizi yapılandırmadan yararlanmaya davet ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha