Yetişgen, basında yer alan ‘‘Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde stajını tamamlayan öğretmen adayları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemin ederek görevlerine başladı. 26 aday öğretmen için Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen yemin töreninde harem-selamlık uygulama yapıldı. Erkek öğretmenler ayrı, kadın öğretmenler de ayrı masalarda yemin etti.’’ haberine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Bir fotoğrafa bakarak haber yazmak marifet midir?"

24 Kasım Öğretmenler Günü programında aday öğretmenlerin yemin töreninde haremlik-selamlık uygulaması yapıldığına dair basında haberler çıktığını aktaran Yetişgen, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

"Gölbaşı Türk Eğitim-Sen’i temsilen bende törenlere katıldım. Törenin başından sonuna kadar orada bulundum. Gördüğüm manzara ve habere konu olan durumu kısaca özetlemem gerekirse töreni sunan meslektaşım yemin töreni için isimleri okudu ve ismi okunan genç meslektaşlarım bulundukları yerlerinden ayrılarak yemin etmek için şanlı bayrağımızın olduğu yemin masasına geldiler. İki sıra halinde düzenlenen masanın etrafında öğretmen arkadaşlarımız yerlerini aldılar ve yemin ettiler. Basında çıkan haberleri görünce ulaşabildiğim okul müdürleri ve yemin töreninde yer alan genç meslektaşlarımın birçoğunu aradım acaba benim gözümden kaçan veya tören öncesinde haremlik selamlık uygulamasına mahal verecek herhangi bir yönlendirme yapıldı mı? diye sordum ama hiçbir meslektaşım ve okul yöneticileri böyle bir durumun olmadığını kesin bir dille ifade ettiler.

Şimdi bu haberi yazan kişiye soruyorum? Bir fotoğrafa bakarak haber yazmak marifet  midir? Araştırmadan bir İlçeyi ve eğitim camiasını karalamak ahlaki midir? Haremlik–selamlık nedir? Gördüğünüz fotoğrafta paravan mı var? Bu arada çelenk sunma fotosunu neden görmediniz? Ben bir sendikacı olarak gördüğüm ve şahit olduğum durumu bile titizlikle araştırırken siz neden araştırma zahmetinde bulunmadınız. Kusura bakmayın ama size gazetecilik öğreteceğim. Ben sizin yerinizde olsam gördüğüm fotoğraf hakkında önce yetkililerle, sonra ulaşabilirsem yemin eden öğretmenlerle, sendika yöneticileri ile ve töreni izleyen yerel basın mensuplarıyla görüşür öyle haber yapardım." 

Yetişgen, "Adıyaman ilimizin Gölbaşı ilçesinin sizin masa başından gördünüz gibi bir yer değil gerek eğitim-öğretimdeki başarıları gerekse birlik ve beraberliği takdire şayan bir yerdir. Gelip görmenizi özellikle tavsiye ederim.Gölbaşı Türk Eğitim-Sen olarak haberi yazan sözde gazeteciyi kınıyor ve Güneydoğu'nun incisi Gölbaşı'ndan özür dilemeye davet ediyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha