ATSO Başkanı Mustafa Uslu, yayımladığı mesajında, bayramların müstesna günler olduğunu belirterek, bu güzel günlerin manevi atmosferinden en iyi şekilde istifade edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Geçmişten günümüze gelenekleri ve kültürel zenginliği ile ülkemizde bayram günlerinin farklı bir iklimde yaşandığına dikkati çeken Uslu, kardeşliğimizi perçinleyen, toplumsal kaynaşmamıza vesile olan bayramlaşma kültürünün önemine işaret etti.

Teknolojiyle birlikte yüz yüze iletişimin azaldığı günümüz dünyasında, dost ve akraba ziyaretlerine daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Uslu, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
"Günümüz teknolojilerinin sunduğu imkanlar, sosyal medya kullanımının yaygınlaşması, modern dünyanın sunduğu avantajlar bir dizi kolaylık sağlamakla birlikte maalesef yüz yüze iletişimin azalmasına da sebep oluyor. Bu nedenle bayramlarımızı çocukluğumuzdaki gibi, atalarımızdan gördüğümüz, geleneklerimize uygun olarak değerlendirebilir, bu güzel günleri toplumsal kucaklaşma vesilesi kılabiliriz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizi de unutmadan, hem maddi hem manevi anlamda yanlarında olduğumuzu hissettirmeli, onlara da destek olmalıyız. 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' anlayışına sahip bir inancın mensupları olarak komşumuzda, mahallemizde, başka ülkelerde sıkıntı yaşayan kardeşlerimize sahip çıkmalı, bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın tüm insanlığın barış, huzur ve refahına vesile olmasını temenni ediyor, üyelerimize ve Adıyamanlı hemşerilerimize sağlık ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum. Bayramımız kutlu olsun.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha