Temel, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamasında, Roma çeşmesinin son durumunu görmek üzere gittiğini kaydetti.

Sessiz, sahipsiz ve bakımsız bir şekilde kaderine terk edilen Roma çeşmesine dikkat çekmek üzere Adıyaman Kent Konseyi olarak haziran ayında bir basın açıklaması yaptıklarını anımsatan Temel, "Bu tarihi yapı hak ettiği değeri görmeli, kültürümüze ve turizmimize kazandırılmalıydı."dedi.

"Bölge ile ilgili güzel şeyler olacağına inanıyorum"

"Fazla zaman geçmeden yetkililerin çalışma başlattığını duymuş memnuniyetimizi paylaşmıştık" diyen Temel, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün özellikle Roma çeşmesinin son durumunu görmek üzere gittim. Etrafını açma çalışmaları başlatılmış, evler yıkılmış, çeşme ortaya çıkmıştı. Muhtar Ömer Ekinci'nin verdiği bilgiye göre gerekli görüşmeler başlatılmış ve anlaşmalar sağlandığı taktirde köyün tamamı başka yere taşınacak.

Yıkılan yapıların duvarlarından çıkan ve bir kenara istif edilen tarihi değerde olduğunu düşündüğüm taşların başlarına bir şey gelmeden de tedbir alınmalı. Bu bölge ile ilgili güzel şeyler olacağına inanıyorum.

Çalışmalardan dolayı başta sayın valimiz olmak üzere emeği, katkısı, çabası geçen, vesile olan herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha