Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslek olduğunu hatırlatan Köseler,"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Pandemi nedeniyle okulların kapalı olduğu ve uzaktan eğitimin devam ettiği bir 24 Kasım Öğretmenler günü yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartların çok gerisinde ve zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu tablo, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları bakımından çok geride kalmaktadır. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla daha fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamaktadır."dedi.
Öğretmenlerin yaşamlarından memnun olmadıklarını belirten Köseler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu süreçte kutlamaya çalıştığımız öğretmenler gününde öğretmenlerimiz yaşamlarından memnun değildir. Unutulmamalıdır ki ülkemizin kalkınması ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkması ancak öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesiller sayesinde olacaktır.
Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, “Öğretmenler Günü”nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha