Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın Ankara’da yoğun görüşmeleri sonrası, daha önce kentsel dönüşüm olarak ilan edilen bölgenin ihale tarihi netleşti.
AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu (GMDK) Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın öncülüğünde AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ile birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut’u ziyaret eden Başkan Süleyman Kılınç, “kentsel dönüşüm ilan ettiğimiz mahallelerin 12/10/2020 tarihinde ihalesinin yapılacağının müjdesini aldık” dedi. 
Adıyaman’da uygulanacak olan kentsel dönüşümün ihale tarihini veren Başkan Kılınç, aynı zamanda 2 önemli projeden daha söz etti. Yaptığı açıklamada, Altınşehir evlerinin ve sözleşmesi son aşamada olan Millet Bahçesi’nin durumunu istişare ettiklerini belirtti. 
Konu ile ilgili bilgi veren Başkan Kılınç, daha gelişmiş bir Adıyaman için çalışmaların devam edeceğini belirterek şunları kaydetti: 
Ankara’da, şehrimiz için çok önemli olan projeler hakkında TOKİ Başkanı Ömer Bulutla istişare ettik. Başkan Bulutla görüşmemizi GMDK Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın öncülüğünde gerçekleştirdik. AK Parti İl Başkanımız Mehmet Dağtekin de bize eşlik etti. Görüşme esnasında Altınşehir evlerinin ve sözleşmesi son aşamada olan Millet Bahçesi’nin durumunu konuştuk. Kentsel dönüşüm ile ilgili acil olarak yaklaşık 85 dönümlük alan ve 480 konut, Altınşehir ile ilgili istişarede bulunduk. Gelip bakacaklar, hak sahipleri de uygun görürlerse istişarede bulunulacak. Ayrıca kentsel dönüşüm ilan ettiğimiz mahallelerin 12/10/2020 tarihinde ihalesinin yapılacağının müjdesini aldık. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun.  
Bu manada bizleri kırmayıp kabul eden ve projelerimiz hakkında destek veren TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut’a, görüşmemize öncülük eden GMDK Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a, bize eşlik eden ve her konuda destek veren İl Başkanımız Sayın Mehmet Dağtekin’e ve her projemizde desteğini esirgemeyen AK Parti Adıyaman milletvekillerimiz Sayın İbrahim Halil Fırat, Sayın Muhammed Fatih Toprak ve Sayın Yakup Taş’a, aynı zamanda ilimizin Ak Parti teşkilatlarına sonsuz teşekkürlerimi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha