Adıyaman Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, daha önce Gölbaşı ilçesi ile Balkar ve Belören beldelerine yaptığı ziyaretin bir benzerini bu kez Kahta ve Gerger ilçeleri ile Akıncılar Beldesine düzenledi.

İlk adres Kahta

İlçe ve beldelerin sorunlarını yerinde görüp, yetkililerden bilgi almak ve vatandaşların taleplerini dinlemek maksadıyla düzenlenen ziyaretlerin ilkini Kahta’ya gerçekleştiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, burada Kahta Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’dan ilçe hakkında bilgiler aldı.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahta Belediye Başkanı Turanlı, Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç da yaptığı konuşmada, Kahta Belediye Başkanı Turanlı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Oldukça verimli geçtiğini düşündüğüm ziyaretimizde önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Adıyaman için hep birlikte yapabileceğimiz çalışmalar hakkında görüşlerimizi paylaştık.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kılınç, Kahta Belediye Başkanı Turanlı’ya Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan ve üzerinde isminin yazılı olduğu tabloyu hediye etti.

Başkan Kılınç’ı Akıncılar’da halk karşıladı

Kahta ziyaretinin ardından ikinci adresi Akıncılar Beldesi olan Başkan Kılınç’ı burada Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ile vatandaşlar karşıladı.
Sohbet ortamında gerçekleşen görüşmede söz alan Başkan Kılınç, Akıncılar halkının sıcak ilgisinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Başkanımız İsmet Çetinkaya ve belde halkına sıcak ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada da belediye başkanımızla belediyenin çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunup, halkımızla bir süre sohbet etme şansı elde ederek, onların isteklerini dinledik” şeklinde konuştu.
Akıncılar Belediye Başkanı Çetinkaya’ya da teşekkür anlamında tablo hediye eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın bir sonraki adresi ise Gerger ilçesi oldu.

‘Üzeyir peygamber kabri’ restorasyonunda inceleme

Gerger ziyareti öncesi yol üstünde bulunan Üzeyir Peygamber Kabri’ni ziyaret ederek hem dua eden, hem de sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Kılınç, yetkililerden bilgi aldı.
Buradaki açıklamasında da, Üzeyir Peygamber gibi bir zatın kabrinin Adıyaman’da olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kılınç, “Üzeyir Peygamber’in kabrinin başında dua ettik. Cenab-ı Allah’ın seçkin kullarından olan Üzeyir Peygamber’in kabrinin bu topraklarda olmasından şeref duyuyoruz. İnanç turizmi açısından da oldukça önemli olan bu kabrin restorasyon çalışmalarını da inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldık. İnşallah bu mübarek zat kısa süre içerisinde makamına yakışır yeni haliyle ziyaretçilerini yeniden kabul edecek.” şeklinde konuştu.

Gerger’de kaymakam ve belediye başkanına ziyaret

Üzeyir Peygamber’in kabrine yapılan ziyaretten sonra Gerger ilçesine geçen Başkan Kılınç, burada da İlçe Kaymakamı Emin Kaymak ile Belediye Başkanı Erkan Aksoy’u ziyaret etti.

Ziyarette, yöneticilerden ilçenin sorunlarını dinleyen Başkan Kılınç, ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Yoğun programından sonra Adıyaman dönüşü Narince Köyüne de uğrayan Başkan Kılınç ve beraberindeki heyet, burada da köy muhtarı Murat Çelik ve köy ahalisinin misafiri oldu. Başkan Kılınç, misafirperverliklerinden dolayı Narince Köyü muhtarına ve köy sakinlerine teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha