Türk basınında sansürün kaldırılmasının111. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman’da faaliyetlerini sürdüren Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC), GAP Gazeteciler Cemiyeti ve Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetini (AGAD) ziyaret eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, bu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çekti.
AGC ziyaretinde Başkan Zeki Dişkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle, GAP Gazeteciler Cemiyeti’nde Başkan Z. Abidin Kıymaz ve yönetim kurulu üyeleriyle ve AGAD ziyaretinde de Başkan İbrahim Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Başkan Kılınç, ziyaretlerde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün, 2. Meşrutiyetin ilanından sonra 1908 yılında basına uygulanan sansürün kaldırılmasıyla kabul edilen Basın Bayramının 111. yıldönümü. Bu vesileyle ilimizde faaliyet gösteren, ulusal ve yerel basın organlarının temsilcilerinin üye olduğu cemiyetlerimizi ziyaret ederek, basın mensubu kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla ve abilerimizle bir araya gelmek istedik. Her zaman söylüyoruz… Ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve demokratik anlamda daha da gelişmesi için özgür basına ihtiyacı vardır. Objektif habercilik noktasında basının özgür olması gerekiyor. Basın özgür olduğu müddetçe ülkemizin kalkınması daha da hızlanacaktır. Bizlerde yerel yönetim olarak, elimizden geldiğince, gücümüz nispetinde yerel basınımızın her zaman yanında olacağız. Bu vesileyle tüm gazeteci arkadaşlarımızın Basın Bayramını tebrik ediyorum.”
Cemiyet Başkanları ise ziyaretlerde yaptıkları konuşmada, Türk basını için oldukça önemli olan bu günde kendilerini yalnız bırakmayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha