Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile birlikte, iki yıldır ertelenen ve 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na karşı çıkan tütüncüler tarafından gerçekleştirilen eylemlerden dolayı mağdur olan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Tütün üreticileri ve satıcıları tarafından gerçekleştirilen eylemde, hafta sonu Adıyaman-Kahta karayolu trafiğe kapatılmıştı.

Bu esnada riskli doğum hastası olan Ümmihan M. İsimli anne adayı Gerger ilçesinden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulansla götürülürken, yolun trafiğe kapatılmasından dolayı ambulansta erken doğum gerçekleştirildi.

Erken doğum yapan hastanın 6 aylık bebeği doktorlar tarafından yapılan müdahalelerin ardından yoğum bakım servisine alındı.

Eylemlerden dolayı bebeğini kaybetme riski taşıyan anne Ümmihan M.’yi evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alıp, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Yine aynı eylemlerden dolayı ambulansla yolda mahsur kalan Abdurrahman Tan’ı da evinde ziyaret eden yetkililer, Tan’a da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha