1 Aralık 1954 yılında ‘il’ statüsüne kavuşan Adıyaman’ın il oluşunun 66. yıldönümünü yayımladığı mesajla kutlayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Barış, hoşgörü ve kültürel anlamda önemli bir yere sahip olan Adıyaman’ımızın il oluşunun 66. yıldönümü kutlu olsun.” dedi.

“Adıyaman, ilk çağlardan bu yana önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim şehirlerimizden birisidir” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kılınç, il yöneticileri ve halk olarak şehrimizin daha iyi kalkınması için büyük gayret ortaya koyduklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Kentimiz tarihi ve doğa zenginliğiyle adından sıkça bahsedilen iller arasında yer almaktadır. İlimizin kalkınmasında var gücümüzle çalışmaktan ve sorunların çözümünü görmekten mutlu olmaktayız. Yerel ve genel sorunlarımızın çözümünde merkezi hükümetimizle diyaloglarımızı sıcak tutmaktayız. Milletvekillerimiz ve mensubu olmaktan kıvanç duyduğum AK Parti teşkilatları olarak bu güzel kentimize hizmet etmeyi kendimize önemli bir görev kabul ettik. Bu güzel kentimizin ‘il’ statüsüne kavuşmasında emeği geçenlere hemşehrilerimizin huzurunda minnet ve şükranlarımı sunar, yine kentimizin gelişiminde gayretlerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese saygılarımla teşekkür ederim.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha