Adıyaman Belediyesi tarafından Eski Çarşı’da devam eden restorasyon çalışmalarında tamamlanmak üzere olan ikici etaptan hemen sonra üçüncü etaba geçileceğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yenileme çalışmalarının devam ettiği Eski Çarşı’da yaptığı incelemeler sırasında, yapımı tamamlanan işyerlerine yeniden taşınan esnafla da bir araya gelen Başkan Kılınç, çarşının yeni hali hakkında esnafın fikirlerini aldı. Restorasyonu tamamlanan kısımların oldukça güzel olduğunu söyleyen esnaflar, emeklerinden ve gayretlerinden ötürü Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a teşekkür ederek, şunları dile getirdi: “Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç’ın ilk günden beri ısrarlı tutumu sayesinde Adıyaman’ımıza eşsiz bir eser kazandırıldı. Allah kendisinden razı olsun. İnşallah en kısa sürede tüm çarşı yenilenir ve burası Adıyaman’ın eskiden olduğu gibi yine ticaret merkezi haline gelir.”

"Tek derdimiz Adıyaman"

Başkan Kılınç da teveccühlerinden ötürü esnafa teşekkür ederek, “Bizim tek derdimiz Adıyaman’dır. Başka hiçbir hesabımız yoktur. Geçmişi yaklaşık 300 yıla dayanan eski çarşıda sürdürdüğümüz restorasyon çalışmalarımızda tamamlanan birinci etap hak sahiplerine teslim edildi. İkinci etap da Allah’ın izniyle bitme aşamasına geldi. İkinci etabın tesliminden sonra da hemen üçüncü etaptaki çalışmalara başlanacak. İnşallah çalışmalar tam olarak bittiğinde Adıyaman’ımız çok önemli bir esere kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha