Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Mercan TV’de yayınlanan ‘Mustafa İlik ile Konuş Adıyaman’ adlı programın konuğu oldu.

Mustafa İlik’in hazırlayıp sunduğu programda Adıyaman için planladıkları yeni müjdeleri sıralayan Başkan Kılınç, “Önümüzdeki hafta milletvekillerimizle birlikte Ankara’da bakanlık nezdinde görüşmeler yaparak 400 yataklı hastane kavşağına köprülü kavşak talebinde bulunacağız. Ayrıca Millet Bahçesi için de 200 dönümlük alanda yapım çalışmalarına yine önümüzdeki hafta başlıyoruz. Bir diğer projemiz olan Kuşaklama Kanalı projesi için de imar çalışması tamamlanmak üzere."dedi.

“Koronavirüste en önemli tedbirleri alan ilk belediyelerden birisiyiz”

Programın açılışında, bir hekim olmasından dolayı koronavirüs vakalarında gelinen noktayı değerlendirmesi istenen Başkan Kılınç, vakaların dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde de arttığını dile getirerek, bir kez daha artan vakaların yeniden düşüş göstermesinin tek yolunun maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğuna dikkat çekti.

Adıyaman Belediyesi olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptıkları çalışmaları da değinen Başkan Kılınç şunları söyledi:

“Koronavirüsün ülkemizde ilk belirtilerini göstermeye başladığı andan itibaren tedbirleri arttırarak, bu anlamda ilkleri uygulayan bir belediye olduk. İlk olarak, şehrin giriş ve çıkışlarında tedbirler arttırıldı. Ülkemizde ilk kez Adıyaman’da şehir girişlerinde ateş ölçme işlemi gerçekleştirildi. Onun akabinde riskli alanlar olarak belirlenen hayvan pazarı, taziye evleri ve pazarlar kapatıldı, nikahlara kısıtlama getirildi. Belediyemize yapılacak olan ödemeler için online sisteme geçildi. Şehir içi ulaşımda tedbirler arttırıldı. Belediyemizden alacağı olan esnafımıza ‘can suyu’ olması amacıyla ödemeleri hızlı bir şekilde yapıldı. Vatandaşlarımızın belediyemize olan su borçları ertelendi. Personelimize Kovid-19 eğitimleri verildi ve sürekli halkla iç içe olan otobüs şoförlerimiz rutin aralıklarla testten geçirildi. Farkındalık oluşturmak amacıyla şehrin belli noktalarına ‘Sosyal Mesafeni Koru’ ve ‘Evde Kal’ etiketleri yapıştırdık. Şehri baştan aşağı hem dezenfekte ettik, hem de deterjanlı su ile yıkadık.

TOGEM bünyesindeki kurslarda eğitim gören kursiyerlerimiz tarafından üretilen maskeler tüm mahallelerde esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu süreçte, Adıyaman Valiliğimiz bünyesinde kurulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’na destek veren belediyemiz, personelimiz aracılığıyla yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tedarik edip, evlerine kadar bıraktı. Pandemi sürecinden dolayı yoğun gayret ortaya koyan fedakar sağlık çalışanlarımız için ücretsiz ulaşım imkanı sağladık.

Yine bu süreçte sokak hayvanlarımızı da ihmal etmeyip, tüm mahallelerimizde onlar için toplam bin 500’e yakın noktaya bir tondan fazla mama dağıtımı ile su dağıtımı gerçekleştirdik.

Evde kalan vatandaşlarımız için sosyal medya üzerinden başlattığımız ‘Evde Kal, Kitap Oku’ kampanyamız çerçevesinde aldığımız başvurular ile 3 bine yakın takipçiye, 7 bine yakın kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Pandemi sürecinden dolayı bu yıl geçmiş yıllardaki gibi şenlik havasında kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sosyal medya üzerinden şiir yarışması düzenleyerek, çocuklarımızın bayramını bir nebze olsun renklendirmeyi amaçladık. Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirini evinden okuyup, belediyemizin sosyal medya hesabına yollayan minik kardeşlerimiz arasından yapılan seçimde dereceye giren çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. Zabıta ekiplerimiz ile ilk günden bu yana denetimleri ciddi şekilde sürdürüyoruz ve süreç boyunca da sürdürmeye devam edeceğiz.”

“Battı-çıktı projesi bizim için bir başlangıç oldu, sırada yeni projeler var”

Sorulan soru üzerine, Adıyamanlıların en büyük hayallerinden bir tanesi olan battı-çıktı projesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, şöyle devam etti:

"Öncelikle böyle önemli, bir projenin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, bakanlık çalışanlarına, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın ile AK Parti Adıyaman milletvekillerimiz İbrahim Halil Fırat’a, Muhammed Fatih Toprak’a ve Yakup Taş’a, AK Parti İl Başkanımıza ve AK Parti il teşkilatımıza, Valilerimize, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü yetkililerine, müteahhit firmaya yetkililerine ve çalışanlarına ve belediyemizin Su ve Kanalizasyon İşleri ile Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine ve personeline teşekkür ediyorum. İhale süreci 600 gün olmasına rağmen yaklaşık 300 günde tamamlanan bu projenin yapım aşamasında Adıyaman Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalardan kısaca söz edecek olursak, ASKİM ekiplerimiz Altınşehir Mahallesi’nin altyapısını tamamen yeniledi. Bu çerçevede maliyet yaklaşık 5 milyon TL’yi bulan 3 bin 250 metre Ø500 mm HDPE içme suyu hattı, bin 150 metre Ø110 mm PVC içme suyu hattı, 370 metre Ø600 mm beton kanalizasyon hattı ve 750 metre Ø800 mm betonarme kanalizasyon hattı döşendi. Bu projeyi Allah’ın izniyle tamamlayıp, halkımızın hizmetine açtık. Oldukça modern bir görüntüye sahip olan bu proje bizim için işin başlangıcı. İnşallah çalışmalarımız devam edecek. 400 Yataklı Hastane kavşağı için de benzer bir projemiz gündemde. Bunun için Ahmet Beyle birlikte önümüzdeki hafta Ankara’da bakanlık nezdinde görüşmelerimiz olacak. Amacımız Adıyaman’ımızın ulaşım problemini minimuma indirmek. Halkımız rahat olsun. Allah’ın izniyle el birliğiyle çok daha güzel hizmetlere imza atacağız."

“Millet bahçesinde çalışmalar başlıyor”

Millet Bahçesi çalışmalarına da önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağını söyleyen Başkan Kılınç, “Normalde kişi başına düşen yeşil alan oranı en az 11-12 metrekare olmalıyken bu oran Adıyaman’da maalesef 3-4 metrekareyi geçmiyor. Bundan dolayı bizim Millet Bahçesi gibi geniş alanlara ihtiyacımız var. Bu vesileyle eski Eğriçay alanı olarak belirlenen kısımda bulunan 450-500 dönümlük bir alanda çalışmalara başladık. İlk olarak DSİ orada gölet ve kanal çalışmasına başladı ve bitme aşamasına geldi. Bizde bu arada aynı noktada, şehir içine akan kanalizasyonu ortadan kaldırmak için bölgede 7 kilometre boyunca 800’lük ve 1000’lik borular döşeyerek bu kanalizasyonu yer altına aldık. Hem Altınşehir Mahallesi’nden, hem de Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen atık sular ortadan kaldırılmış oldu. Bu işlemlerden sonra çalışmalar pandemi sürecinden dolayı biraz aksasa da, yaptığımız görüşmeler neticesinde ihalesi yapıldı, sözleşmesi de askıda ama bugün yada yarın muhtemelen teslim edilerek, haftaya yada büyük bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta çalışmalarına başlanacak. İşlemlerin bu aşamaya gelmesinde Ahmet Bey başta olmak üzere milletvekillerimizin çok büyük gayretleri var. Onlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İlk etapta 200 dönümlük bir alanda başlayacak olan çalışmalar en fazla 400 günde tamamlanacak."ifadelerini kullandı.

“Kuşaklama kanalında imar çalışması tamamlanmak üzere”

Adıyaman Belediyesi tarafından üzerinde çalışılan Kuşaklama Kanalı Projesinde gelinen nokta hakkında da bilgi veren Başkan Kılınç, projenin imar çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Başkan Kılınç konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde ilk düşüncelerimizden birisi kuşaklama kanalı oldu. Narlıkuyu’dan başlayıp OSB’ye kadar uzanan ve oradan da Millet Bahçesi’ne kadar devam edecek olan kuşaklama kanalı projesinin ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı, imar çalışması da tamamlandı. Sadece OSB civarında küçük bir problem kaldı, o problemi de OSB Başkanımız Kadir Çelenk’in destekleriyle çözersek bu projeyi hızlı bir şekilde hizmete koyacağız. Tabi bu projeyi yaparken sadece şehri sel sularından korunmayı değil, aynı zamanda o bölgenin insanlarına hitap edecek yeşil bir alan oluşturmayı da amaçlıyoruz.”

“Kentsel dönüşüm için ihale tarihi 12 Ekim”

Kentsel dönüşüm konusu hakkında da bilgi veren Başkan Kılınç, ihale tarihinin 12 Ekim olacağını söyleyerek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce Mara, Musalla ve Ulucami mahallelerini kapsayan 41 hektarlık bir alan için kentsel dönüşüm planı vardı, bizim de belediye olarak düşündüğümüz 20 hektarlık bir alan mevcuttu. Yani toplamda 61 hektarlık bir alanda düşünülen kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce başlatılması için Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ısrarda bulunmuştuk. Bakan bey de sağ olsun gerekli hassasiyeti göstererek, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile acele kamulaştırma kararı alınan 8,5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanması için gerekli talimatı verdi. Zemin etüdü sondaj çalışmalarının başladığı alanın ihalesi 12 Ekim’de yapılacak inşallah.” dedi.

Programın devamında Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen diğer çalışmalara da değinen Başkan Kılınç, Adıyaman için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Kılınç, program sonunda kendisine bu şansı sunan Mercan TV ailesine ve belediyenin çalışmalarında meydana gelen aksaklıklarda sabır gösteren tüm hemşerilerine teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha