İnan, mesajında, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişiminin anne ve babalarından sonra en büyük destekleyicileri öğretmenlerimizdir."dedi.

Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenliğin fedakarlık isteyen ancak sevgi ve sabır ile yürütülebilecek bir meslek olduğunun altını çizen İnan, şu ifadelere yer verdi:

"Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliğine baktığımızda, eğitimde başarılı olduklarını görmekteyiz. Eğitimde başarının anahtarı ise öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye hedefinde, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran en büyük ışığımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inanç ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha