Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basın demokrasinin güvence olduğunu belirten Başkan İnan, "Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getirmeye çalışan basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basın unutulmamalı ki demokrasinin güvencesidir. Dolayısıyla basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Bu sorumluluk, içinden geçtiğimiz süreçte daha fazla önem arz etmektedir." dedi.

“Basının haber alma ve verme hakkına toplumun sahip çıkması gerekmektedir”

Meslektaşlarının böylesine önemli ve ulvi görevin tarihsel sorumluluk taşıdığının bilincinde olduğunu vurgulayan Başkan İnan, şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişten günümüze toplumun gözü kulağı olan basın, kamuoyu adına sorgulama ve denetleme görevini yürütmektedir. Basına yönelik sansür girişimi her zaman sadece kitle iletişim araçlarına değil, toplumun gözüne, kulağına, haber alma özgürlüğüne, bilgilendirme hakkına uygulanacak bir sansür olarak tarihe geçmektedir. Dolayısıyla basının haber alma ve verme hakkına toplumun sahip çıkması gerekmektedir. 24 Temmuz’da basın bayramı basın özgürlüğü alanında çağdaş dünyaya örnek teşkil edecek seviyeye gelmek için Basın Kanunu, Ceza Kanunu, RTÜK Kanunu gibi hukukî metinlerde yapılan radikal değişiklikler ve bu kapsamdaki uygulamalarla, medyanın görevini en iyi şekilde, baskısız bir ortamda yapması en büyük temennimizdir. Değerli meslektaşlarım böylesine önemli ve ulvi görevi yapan bizlerin tarihsel sorumluluk taşıdığımızı çok iyi bilmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bizler sadece halka gerçekleri yansıtma gayesiyle hareket etmek zorundayız. Tüm medya mensuplarımızın 24 Temmuz basında sansürün ilk kez kaldırılışı ve geleneksel basın bayramını tebrik ederim.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha