Başkan İlik, yaptığı yazılı açıklamada, kentte koronavirüsün son günlerde hızla artış gösterdiğini belirterek tedbirsiz davrananlara tepki gösterdi.

Salgınla mücadele kapsamında muhtarlar her türlü hastalık riskini göze alarak  bu süreçte ciddi anlamda gayret gösterdiklerini  belirten ilik, şunları ifade etti:

"Son günlerde Adıyaman genelindeki vaka sayılarında bir artış olduğu gözlemlenmektedir.  Devletimiz Bunun önüne geçmek için çeşitli tedbirler alıyor ve denetimler gerçekleştiriyor.yapılan denetimlere muhtarlarımızda katılmakta vatandaşlarımızın tedbir konusunda kurallara uymadığını görüyoruz. Halkımız arasında salgınla mücadelede bir rehavet havası oluştu fakat tehlike henüz geçmiş değil  her gün muhtarlarımıza onlarca  karantina altına alınan evlerde vakka sayısı geliyor. bu sayıların her geçen gün artması bizleri korkutuyor."

"Herkes kendi denetçisi olması gerekmektedir"

İlik, muhtarların karantina altındaki evlerin ilaçlama ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak yardımcı olmaya çalışacaklarını belirterek, "Ancak bu  salgının  önüne geçmek için  mahallelerinizde gerçekleştirilen düğün, cenaze gibi insanların yoğun olduğu etkinliklerde vatandaşlarımızı bu önemli 3 kurala uymaları konusunda tedbir almalarını  istiyoruz. Herkesin kendisinin denetçisi olması gerekmektedir, çünkü hepimiz birbirimizin sağlığından sorumluyuz. Yaptığımız çalışmalarda amaç vatandaşlarımızın konunun ciddiyetinin farkında olmasını sağlamaktır. Hem toplum sağlığı hem de bireysel sağlığımız için tedbirlere uyma hususunda hassasiyet göstermeliyiz."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha