Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Ali Taşı Mahallesi Muhtarı Mustafa İlik, Ramazan ayında çeşitli kamu kurumların hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları tarafından halka dağıtılan yardımları değerlendirdi.

İlik, pandemi sürecinde en çok yorulan meslek grubunun muhtarlar olduğunu dile getirirken ayrıca derneklerin aynı liste üzerinden yardım dağıttığını ve yardımların birden fazla aile yerine tek bir aileye yardım gittiğini ve listelerin güncellenmesi gerektiğini aktardı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte pandemi sürecinde bütün ülkede olduğu gibi kentte de gerek ekonomik, gerek yoksulluğun son derece ön planda olduğunu aktaran İlik, "Bu anlamda bu süreci yaşayan Adıyaman'da pandemi girdiği günden belli hayatımıza girdiği günden belli en çok zorluklarını yaşayan muhtarlar oldu. Çünkü her gün onlarca yüzlerce vatandaş muhtarlarımıza yardım yapması noktasında müracaat ediyor."dedi.

"Kim yardım yapacaksa mahalle muhtarlarına gitsin"

Geçen yıllarda Ramazan ayında devletin oluşturduğu Vefa grubuyla Adıyaman Belediyesi TOGEM tarafından, Kızılay, İHH tarafından binlerce aileye yardımların yapıldığını aktaran İlik, şu ifadelere yer verdi:

"Allah onlardan razı olsun Allah devletimizin eksikliğini vermesin yalnız şu var biz geçen yılda bunu yetkili mercilere illettik muhtarlar olarak şimdi yardım yapmak isteyen kuruluşlar hayırseverler vakıftan oluşan listeyi alıp ona göre yardım yapıyorlar.

Aynı listeyi farklı bir dernek alıyor ve bu süreçte 1 kişinin ismiyle 1 kişi 5 yerden ayrı ayrı yardım almaktadır. Biz yeniden bu listelerin güncellenmesi noktasında yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Gerçekten bu süreçte fakir sayımız arttı, yoksul sayımız arttı. İlik ayrıca bu süreçte yapılan yardımlarda özellikle Adıyaman'da faaliyet gösteren şirketlere seslenerek Ramazan ayında muhtaç aileleri mutlu etmeleri gerektiğini vurguladı. Yani bu memleketin ekmeğini yiyen rantını elde eden bu memleketin sırtından para kazanan bu 2 şirket ne acıdır ki; pandemi süreci başladıktan sonra hiç bir yardımda bulunmadı bu son derece üzüntü verici bir olay bunla beraber Adıyaman dışında yaşayan Adıyamanlılar hayırseverlerde var onlarda muhtarlarla irtibata geçiyorlar zaman zaman zengin iş adamlarının yardım yaptıklarını öğreniyoruz.

Mesela bugün bir Konukoğlu, Erdemoğlu ailesine ben Adıyaman'daki muhtarlarda teşekkür ediyoruz her zaman fakir insanların yanında oldular aynı öz verini de az önce ifade ettiğim 2 şirketten bekliyorum elektrik şirketi ve doğal gaz şirketi ellerini vicdanlarına koysunlar dönsün bir baksınlar hiç olmazsa bu 1 ay boyunca mahalleler' de yaşayan fakir insanlara el uzatsınlar. Kim yardım yapacaksa mahalle muhtarlarına gitsinler çünkü mahalle muhtarı fakiri yoksulunu iyi bilir lütfen muhtarları biraz daha kaide alsınlar."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha