İl Genel Meclisi Başkanına, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Fatih Olgun, Hamza Özçelik, Aydın Arslan, Ramazan Durmuş, Mehmet Kılınç, Halil Çiçek ve Hacı Ali Öztekin'le birlikte incelemeler yapan Başkan Mehmet Can Erdoğan, ziyaretler sonunda İl Özel İdaresi ve Köy-Des yatırım programı dahilinde yapılacak hizmetleri hakkında değerlendirmede bulundu.

“75 yerleşim alanında toplamda 386.107 metrekare köy içi kilit parke çalışmaları tamamlandı”

Yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri yerinde inceledikleri kaydeden Başkan Erdoğan, “Besni İlçemize bağlı Bereketli köyümüzü ziyaret ederek burada Muhtarımız Hacı bey ve hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Köyümüze yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri birlik ve beraberlik çerçevesinde değerlendirerek görüş alışverişinde bulunduk. İl genel meclisi üyelerimiz var gücüyle çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. İl genel meclisi üyelerimizi sürekli sahada görmek, köy ziyaretlerinde bulunarak hemşerilerimizle görüşmeler gerçekleştirip, ihtiyaç ve taleplerini almaları bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Ben burada kıymetli üyelerimize teşekkür ederim. Bizler burada mevcut olan ve program kapsamında yapılacak hizmetleri değerlendirdik. Genel anlamda değerlendirecek olursak, Besni ilçemizde 67 köy ve 48 mezra olmak üzere toplam 115 yerleşim yeri bulunmaktadır ve bu köylerimize ulaşımı sağlayan 1. ve 2. derecede 417 kilometre asfalt kaplama, 32 kilometre ise stabilize olmak üzere toplamda 449 kilometre yol ağımız bulunmaktadır. Yine aynı şekilde 2020 yılında Besni İlçemizin 64 köy ve 11 mezrası olmak üzere toplam 75 yerleşim alanında toplamda 386.107 metrekare köy içi kilitli parke çalışmaları tamamlanmış olup hizmete sunulmuştur. 2021 yılında ise, İl Özel İdaresi tarafından idare imkanları dahilinde 13 yerleşim alanında 22,3 kilometrelik 1. kat asfalt ve asfalt kaplama yapılması öngörülmüş olup, 2 yerleşim alanında ise 11,1 kilometrelik yolun asfalt kaplaması tamamlanmıştır” dedi.

“Kilitli parke çalışmalarında hedefimiz 2021 sununa doğru 600.000 metrekareye ulaşmak”

Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında ise, “Ayrıca İl Özel İdaresi programları kapsamında 14 köyümüzde 922.500,00 TL'lik ödenekle 20500 metrekare, KÖYDES programları kapsamında ise 7 köyümüzde 581.000,00 TL'lik ödenekle 16500 metrekare köy içi kilitli parke çalışmalarının yapımına başlanılmıştır. Bu hususta toplamda 21 yerleşim alanına 1.503.500,00 TL'lik ödenekle 37.000 metrekare köy içi kilitli parke çalışmalarının yapımı ve işin ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır. Bugün bu çalışmaların sonuçlanması neticesinde toplamda Besni İlçemize bağlı köylere yapılan köy içi kilitli parke çalışmalarının toplamı 2021 sununa doğru hedefimiz 600.000 metrekareye yaklaşmasıdır. Her zaman ifade ettiğim üzere Adıyaman geneli köylerimizin ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması adına il genel meclisi üyeleri ve özel idaresi olarak imkanların her türlüsünü, acaba nereye ve nasıl kullanılmalı düşüncesiyle değerlendirerek işlerimizi yürütmekteyiz. Tabi bu hizmetlerin halkımıza sunulması, bir ekibin sağlam istişareleri, desteği ve kaynağı sonucunda olmaktadır. Bu konuda her anlamda köylerimiz için yapılacak her hizmette, çakılacak bir çivide dahi sayın valimizin, vekillerimizin, idaremizin, teşkilatımızın, meclisimizin uyumlu çalışmaları ve yine aynı şekilde bizlere vermiş oldukları destekler, bugün köylerimize yapılacak hizmetlerin en temel kaynağını teşkil etmektedir. Kendilerine bu hususta çok teşekkür ederiz. Allah'ın izniyle bu bilinç ve düşünce ile birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman'ımız için var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz. Tekrardan her fırsatta soluğu köylerde alarak burada ki çalışmaları yerinde inceleyen, köylerimizin, hemşerilerimizin ihtiyaç ve taleplerini ve yine onları ziyaret ederek yerinde alan çok kıymetli il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Rabbim, hemşerilerimize hizmet adına çıktığımız bu yolda bizlerin yolunu açık eylesin" ifadelerine yer verdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha